De opdrukken van de collectie 'Thonje Clothing' zijn getekend door kinderen in Malawi. Die kledinglijn van Stijn en Astrid steunt de 'Happy School' in Chilumba
Volledig scherm
PREMIUM
De opdrukken van de collectie 'Thonje Clothing' zijn getekend door kinderen in Malawi. Die kledinglijn van Stijn en Astrid steunt de 'Happy School' in Chilumba © emz

Figuurtjes getekend door kinderen uit Malawi schitteren op kledij: “Tien procent van verkoopprijs gaat naar hun schooltje”

KapellenEen springbok, kano, hut en vis. Die vier figuurtjes pronken op de collectie T-shirts, sweaters en hoodies van Stijn Schouwaerts (30) en Astrid de Beukelaar (30). Bijzonder daaraan is dat kinderen uit Malawi die opdrukken voor ‘Thonje Clothing’ hebben getekend. Een deel van de verkoop schenkt het koppel uit Kapellen dan ook aan een privaat schooltje in het Afrikaans land, waaraan ze allebei hun hart verloren hebben.

  1. Verbod op laptops tijdens examens in Antwerpse stadsschool: “Grote paniek achter de schermen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Verbod op laptops tijdens examens in Antwerpse stads­school: “Grote paniek achter de schermen”

    Leerlingen met leermoeilijkheden van een stedelijke school op het Antwerpse Zuid mogen hun laptop tijdens de examens niet gebruiken, hoewel hen dat als ondersteunende maatregel was beloofd. Stilaan wordt duidelijk hoe groot de paniek is bij Digipolis, de IT-dochter van stad Antwerpen, na de cyberaanval van maandagnacht. Honderden personeelsleden op stadsdiensten werken terug met pen en papier. “We hoorden dat de problemen wel tot eind dit jaar kunnen duren.”