De albino neusbeer wordt opgevangen in het Vlaams Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Brasschaat-Kapellen
Volledig scherm
De albino neusbeer wordt opgevangen in het Vlaams Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren Brasschaat-Kapellen © Klaas De Scheirder

‘Buidelrat’ in boom blijkt albino neusbeer: illegaal gehouden dier krijgt tijdelijke thuis in Kapels opvangcentrum

Het Vlaams Opvangcentrum (VOC) voor Vogels en Wilde Dieren Brasschaat-Kapellen in Hoogboom (Kapellen) ontving zondag wel een erg speciale gast. De dierenarts van het opvangcentrum had in samenwerking met politie en brandweer een albino neusbeer uit een boom gehaald in Schilde. Het kweken of houden van die berensoort is in België illegaal. “Het gaat niet om een wild dier, maar een ontsnapt exemplaar dat waarschijnlijk gekweekt is om te verkopen als huisdier”, aldus Marcel Peeters (74), beheerder van het opvangcentrum. 

  1. Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleurig in, we komen van héél ver”
    PREMIUM
    ANTWERP PRIDE

    Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleu­rig in, we komen van héél ver”

    Met Gregory Frateur, Miss Angel, Charles en - een klein akkefietje met - Liliane Saint-Pierre kende Antwerp Pride 2022 letterlijk en figuurlijk een hete en stomende start. De aftrap van vijf dagen liefde over de hele stad werd woensdagavond gegeven in OLT Rivierenhof in Deurne. “Queertopia? Dat is mijn zoontje van acht die nu al naar huis komt met zowel jongens als meisjes, dat is onze toekomst.”