Momenteel worden er werken uitgevoerd aan de schuine overweg
Volledig scherm
Momenteel worden er werken uitgevoerd aan de schuine overweg © Foto Laenen

Bestuurders negeren massaal verbodsborden: politie schrijft 2.160 euro aan boetes uit

Kapellen/KalmthoutDoor de werken aan de schuine spooroverweg op de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen geldt er tijdelijk een nieuwe verkeerssituatie. Maar heel wat bestuurders  blijken zich niet aan de verbodsborden te houden. Politiezone Noord schreef maandag 2.610 euro aan boetes uit.

 1. Antwerpenaren Els en Johan stellen hun bos ter beschikking voor gestrande jeugdbewegingen: “Zelf een stormkamp meegemaakt, dus we wisten dat we iets moesten doen”
  Antwerpen/Kapellen

  Antwerpena­ren Els en Johan stellen hun bos ter beschik­king voor gestrande jeugdbewe­gin­gen: “Zelf een stormkamp meegemaakt, dus we wisten dat we iets moesten doen”

  “Als er nog een scoutsgroep in nood is en op zoek is naar een kampterrein: wij kunnen een stuk bos met wei vrijmaken in Putte-Kapellen. ” Deze oproep lanceerde Els Hofkens nadat jeugdbewegingen door de hevige regenval hun kampen in het water zagen vallen. En met succes: op Facebook werd het bericht al meer dan 9.700 keer gedeeld: “Ik heb zelf ook een stormkamp meegemaakt, dus ik wist dat ik iets moest doen.”
 2. Eindelijk heraanleg van ‘schuine overweg’ op Kalmthoutsesteenweg: werken tot eind december 2021
  PREMIUM
  Kapellen/Kalmthout

  Eindelijk heraanleg van ‘schuine overweg’ op Kalmthout­se­steen­weg: werken tot eind december 2021

  De zogenaamde ‘schuine’ overweg op de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen wordt dit jaar definitief aangepakt. De voorbereidende werken starten nog dit voorjaar en de eigenlijke heraanleg is in de tweede helft van 2021 gepland. In het verleden gebeurden er al meermaals ongevallen met fietsers die in de sporen bleven steken. Het is een van de laatste zwarte punten die al jaren op de lijst stond.
 1. “Zwart goud in bananendozen”: hotelmedewerkers openden nieuwe vinylshop in Centraal Station
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  “Zwart goud in bananendo­zen”: hotelmede­wer­kers openden nieuwe vinylshop in Centraal Station

  Het loopt erg goed voor de tweedehands vinylshop Bananarama in het Centraal Station. Hotelreceptionisten Jorden (37) en Guido (44) kwamen zonder werk te zitten door de pandemie en wisselden het geweer dan maar van schouder via hun gemeenschappelijke passie: muziek. “Er is een heropleving in de leegstaande diamantenwinkels in het station, wij maken daar graag deel van uit.”