Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Benoit De Freine

Bernard De Vadderlaan wordt fietsstraat

KapellenIn het voorjaar van 2022 starten de wegen- en rioleringswerken in de Bernard De Vadderlaan in Kapellen. De straat krijgt een riolering en wordt ingericht als fietsstraat. 

 1. Nadat CD&V plots in gemeentebestuur van Zoersel stapt: ook in deze acht gemeenten in Noordrand is coalitiewissel mogelijk
  PREMIUM
  Noordrand

  Nadat CD&V plots in gemeentebe­stuur van Zoersel stapt: ook in deze acht gemeenten in Noordrand is coalitie­wis­sel mogelijk

  In Zoersel is gebruik gemaakt van het nieuwe ‘Vlaamse decreet ter versterking van de lokale democratie’. CD&V komt er de coalitie versterken nadat eerder twee N-VA’ers opstapten. Het is daarmee de eerste gemeente in onze regio die dat toepast. Maar waar bestaat er nog een mogelijkheid dat er een coalitiewissel komt? Wij namen de tien andere gemeenten onder de loep.
 2. Boomkweker zet ‘deuren’ open op Dag van de Landbouw: “Aan elke plant die hier vertrekt is al jaren werk in gestoken”
  Kalmthout

  Boomkweker zet ‘deuren’ open op Dag van de Landbouw: “Aan elke plant die hier vertrekt is al jaren werk in gestoken”

  Dag van de Landbouw, dan denk je spontaan aan een melkveebedrijf of een varkensboer. Maar de landbouwsector is uiteraard meer dan dat. Een van de redenen voor Wim Stevens en zijn partner Ellen om hun nog relatief jonge boomkwekerij in de kijker te zetten. “Weinig mensen staan er bij stil hoeveel arbeid er vooraf gaat vooraleer die struik bij je in de tuin komt", zegt Wim Stevens, een man met een passie voor zijn planten. In totaal zetten elf bedrijven uit de provincie Antwerpen hun deuren open.