De jeugdatleten van KAPE met onder meer links voorzitter Peggy Van Langenhove en rechts Walter Van Boven en Dirk Vander Avert.
Volledig scherm
De jeugdatleten van KAPE met onder meer links voorzitter Peggy Van Langenhove en rechts Walter Van Boven en Dirk Vander Avert. © PhT

Atletiekclub Kapellen viert 100ste verjaardag: “Elke atleet geven we evenveel aandacht, topper of niet”

KapellenHonderd jaar: daar mag je best fier op zijn. Atletiekclub Kapellen – kortweg KAPE – viert die mijlpaal op zondag 17 oktober in CC Zaal Lux. Een mooie aanleiding om met coach Paul Sauviller en voorzitter Peggy Van Langenhove even het verleden én de toekomst van een club met 480 aangesloten leden onder de loep te nemen. “Ons motto? Alleen het belang van de atleet telt.”

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreukelingen en wereldwijde ziektes actueler dan ooit”
  ANTWERPEN

  Sociaal theater Tutti Fratelli in woelige waters met stuk van 120 (!) jaar oud: “Maar met schipbreu­ke­lin­gen en wereldwij­de ziektes actueler dan ooit”

  Regisseur Reinhilde Decleir bevaart met haar sociaal theater Tutti Fratelli de stormachtige zee met het nieuwe stuk ‘De Hoop’ dat volgende week in première gaat. Schrijver Erik Vlaminck herwerkte dit honderdtwintig jaar oud zeemansverhaal naar een toegankelijk, plat Antwerps stuk. “Een metafoor voor de sociale strijd tegen het grootkapitaal die ook vandaag nog gestreden wordt.”
 3. Laatste stationschef van Vlaanderen in tranen op de dag dat hij na 33 jaar zijn stationnetje in Heide moet sluiten op zes maanden van zijn pensioen: “Mijn lach is er nog steeds maar binnenin bloedt het hart”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Laatste stations­chef van Vlaanderen in tranen op de dag dat hij na 33 jaar zijn stationne­tje in Heide moet sluiten op zes maanden van zijn pensioen: “Mijn lach is er nog steeds maar binnenin bloedt het hart”

  Tranen in de ogen wanneer zijn vrienden van de Turfbikers en burgemeester Lukas Jacobs afscheid komen nemen van stationschef Jan Francken (59). De NMBS besliste eerder dit jaar dat 40 stations moesten sluiten en dat van Heide was er daar eentje van. Jan was er maar liefst 33 jaren stationschef. “Dit station was mijn tweede thuis. Ik heb mensen hier een warm gevoel proberen te geven. Die vele dankbetuigingen bewijzen dat me dat gelukt is”, knipoogt hij. De wachtzaal en het loket zullen nu door de aanpalende horecazaak mee ingenomen worden.