Bisschop Johan Bonny (tweede van rechts) krijgt ontvangt het jubileumboek uit handen van onder meer Raymond Roelands (rechts).
Volledig scherm
Bisschop Johan Bonny (tweede van rechts) krijgt ontvangt het jubileumboek uit handen van onder meer Raymond Roelands (rechts). © Klaas De Scheirder

150ste verjaardag van Sint-Jozefkerk gevierd met boek

KapellenIn Hoogboom in Kapellen werd zondag de 150ste verjaardag gevierd van de Sint-Jozefkerk. Dat gebeurde met een misviering met bisschop Johan Bonny en de voorstelling van een jubileumboek.

 1. Jubileumboek beschrijft 150 jaar Sint-Jozefkerk in Hoogboom: “Veel gerestaureerd met eigen centjes en kracht”
  Kapellen

  Jubileum­boek beschrijft 150 jaar Sint-Jozefkerk in Hoogboom: “Veel gerestau­reerd met eigen centjes en kracht”

  De Sint-Jozefkerk in wijk Hoogboom (Kapellen) mag in september 150 kaarsjes uitblazen. In een gloednieuw boek ‘150 jaar Sint-Jozef Hoogboom’ dat in september verschijnt, beschrijft Raymond Roelands (79) hoe het neogotisch monument de afgelopen anderhalve eeuw is doorgekomen. De kerkraadvoorzitter vertelt uitgebreid over de noodzakelijke restauratiewerken van de voorbije decennia.
 2. Sterrenchefs van Hertog Jan openen nu ook Bar Bulot in Botanic
  ANTWERPEN

  Sterren­chefs van Hertog Jan openen nu ook Bar Bulot in Botanic

  Sterrenchefs Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen donderdag Bar Bulot naast hun Hertog Jan in Botanic aan het Mechelseplein. Bar Bulot zag in 2019 het levenslicht in Brugge als seafoodrestaurant maar groeide uit tot een zaak waar ook vleesliefhebbers aan hun trekken komen. In 2021 ontving Bar Bulot een Michelinster en werd het brasserie van het jaar volgens Gault&Millau. Nu is er dus ook een Bar Bulot in de Koekenstad.
 1. Rockparty London Calling kent doorstart: “De snelste manier om in een vreemde stad te integreren? Organiseer je eigen feest”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Rockparty London Calling kent doorstart: “De snelste manier om in een vreemde stad te integreren? Organiseer je eigen feest”

  Wie pakweg de afgelopen zeven jaar een stapje heeft buitengezet in het Antwerpse nachtleven heeft wellicht wel eens van London Calling gehoord. Het indie en rock-‘n-roll-concept groeide uit van cultfeest in Bar Venetië tot vaste waarde in muziekclub Ampere. Voor al wie houdt van alles wat tussen The Beatles en Arctic Monkeys zweeft. Eind deze maand wordt de doorstart gevierd met het twintigjarig bestaan van ‘Is This It’ van indierock-pioniers The Strokes. “Iedere puber heeft wel zo’n album dat zijn leven verandert, bij mij was het dit.”