Advocaat Kris Luyckx pleitte vanmorgen voor de jeugdrechter op het hof van beroep.
Volledig scherm
Advocaat Kris Luyckx pleitte vanmorgen voor de jeugdrechter op het hof van beroep. © EPA

14-jarige uit Kapellen die cel in moest na coronafeest krijgt gelijk van jeugdrechter: “Door opsluiting al zwaar genoeg gestraft”

De jeugdrechter van het hof van beroep heft alle maatregelen op die een 14-jarige uit Kapellen kreeg opgelegd na een vermeend ‘coronafeestje’.  De jongen was samen met zes klasgenoten gearresteerd en werd urenlang opgesloten in de cellen van het Antwerpse Justitiepaleis. 

 1. Nieuw administratief centrum is bijna klaar: “Dit is voor ons de werf van de eeuw”
  PREMIUM
  Kapellen

  Nieuw administra­tief centrum is bijna klaar: “Dit is voor ons de werf van de eeuw”

  Het hoogste punt van het grootschalige bouwproject langs de Hoevensebaan in hartje Kapellen was al even bereikt, maar voor de meiboom was het nog wachten tot dinsdag. Die hees aannemer Cordeel onder het goedkeurende oog van het gemeentebestuur met een kraan bovenop het nieuwe administratief centrum. De drie gebouwen, die ook een dienstencentrum en serviceflats zullen herbergen, zouden tegen de zomer klaar moeten zijn.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een gigantische led-wall in New York geworden”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een giganti­sche led-wall in New York geworden”

  Amper 24 jaar oud is ze, maar ze pronkt wel al met haar foto op het billboard van het iconische Times Square in New York. Miss Angel was de hele maand lang Equal Artist en Cover Girl voor streamingdienst Spotify, niet enkel in ons land maar ook wereldwijd. “Ik ben opgegroeid tussen een heleboel zussen, het voelt dus heel natuurlijk om me te blijven omringen door vrouwen.”
 2. Huisfotograaf van cultuurcentrum exposeert: “Ook al heb je een beperking, doe wat je graag doet”
  Kapellen

  Huisfoto­graaf van cultuurcen­trum exposeert: “Ook al heb je een beperking, doe wat je graag doet”

  Het cultureel leven herneemt zich. Dat zet het cultuurcentrum in Kapellen in de kijker met een expositie van haar huisfotograaf Luk Vilain aan het hek van het cultuurcentrum in De Oude Pastorij. Hij selecteerde enkele sprekende beelden van voorstellingen georganiseerd door het CC Kapellen. Ondanks een visuele beperking heeft de gemeentelijk communicatiemedewerker een passie voor fotografie.