Advocaat Kris Luyckx pleitte vanmorgen voor de jeugdrechter op het hof van beroep.
Volledig scherm
Advocaat Kris Luyckx pleitte vanmorgen voor de jeugdrechter op het hof van beroep. © EPA

14-jarige uit Kapellen die cel in moest na coronafeest krijgt gelijk van jeugdrechter: “Door opsluiting al zwaar genoeg gestraft”

De jeugdrechter van het hof van beroep heft alle maatregelen op die een 14-jarige uit Kapellen kreeg opgelegd na een vermeend ‘coronafeestje’.  De jongen was samen met zes klasgenoten gearresteerd en werd urenlang opgesloten in de cellen van het Antwerpse Justitiepaleis. 

  1. Van een houtbrander tot een glasblazer: deze 7 kunstenaars zetten hun deuren open tijdens Atelier in Beeld in de regio Antwerpen
    PREMIUM
    Regio Antwerpen

    Van een houtbran­der tot een glasblazer: deze 7 kunste­naars zetten hun deuren open tijdens Atelier in Beeld in de regio Antwerpen

    Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei vindt Atelier In Beeld voor de allereerste keer live plaats. Het hele weekend lang kan je in meer dan 1.300 ateliers over heel Vlaanderen beeldende kunst ontdekken op de plaatsen waar ze wordt gemaakt. In totaal doen zo’n 2.000 kunstenaars mee. Wij selecteerden voor jou 7 ateliers in de ruime regio rond Antwerpen die je zeker moet bezoeken.