Plantactie in Ertbrandbos
Volledig scherm
Plantactie in Ertbrandbos © Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen

1.250 struiken en bomen aangeplant in Ertbrandbos

KapellenNatuurpunt heeft zaterdag naar aanleiding van de Dag van de Natuur 1.250 nieuwe struiken en bomen aangeplant in het Ertbrandbos in Kapellen. Buurtbewoners en wandelaars kwamen spontaan een handje toesteken. 

 1. Steeds meer bestuurders negeren zone 30 aan Brasschaatse scholen
  Brasschaat

  Steeds meer bestuur­ders negeren zone 30 aan Brasschaat­se scholen

  De leerlingen van de Brasschaatse basisscholen werden uitgedaagd door de Lokale Politie Brasschaat om een tekening te maken rond de zone 30 in de schoolomgeving. De jury heeft een leerling uit het vijfde leerjaar van GILO de Kaart bekroond tot winnaar. Het ontwerp wordt het nieuwe uithangbord van de preventiecampagne. Dergelijke initiatieven blijven nodig, want in 2021 reden procentueel meer bestuurders te snel in de zone 30 in schoolomgevingen tegenover 2020.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.