1. Jubileumboek beschrijft 150 jaar Sint-Jozefkerk in Hoogboom: “Veel gerestaureerd met eigen centjes en kracht”
  Kapellen

  Jubileum­boek beschrijft 150 jaar Sint-Jozefkerk in Hoogboom: “Veel gerestau­reerd met eigen centjes en kracht”

  De Sint-Jozefkerk in wijk Hoogboom (Kapellen) mag in september 150 kaarsjes uitblazen. In een gloednieuw boek ‘150 jaar Sint-Jozef Hoogboom’ dat in september verschijnt, beschrijft Raymond Roelands (79) hoe het neogotisch monument de afgelopen anderhalve eeuw is doorgekomen. De kerkraadvoorzitter vertelt uitgebreid over de noodzakelijke restauratiewerken van de voorbije decennia.
 2. Twee dagen verkeershinder op Hoevensebaan: rijbaan richting Hoevenen afgesloten
  Kapellen

  Twee dagen verkeers­hin­der op Hoevense­baan: rijbaan richting Hoevenen afgesloten

  De Hoevensebaan in Kapellen richting Hoevenen is op 9 en 10 augustus afgesloten tussen de Korte Vredestraat en Essenhoutstraat vanwege werkzaamheden.In opdracht van Water-Link gebeuren de werken op de Hoevensebaan ter hoogte van het nieuw administratief centrum. Het verkeer richting Hoevenen rijdt om via de Antwerpsesteenweg en het Klein Heiken. De bussen van De Lijn richting Hoevenen volgen dezelfde omleiding. Verkeer richting Kapellen ondervindt geen hinder.
 3. Weldra opnieuw feesten in A-Tower of onder Century Center? Stad stelt tien potentiële locaties nachtleven voor
  ANTWERPEN

  Weldra opnieuw feesten in A-Tower of onder Century Center? Stad stelt tien potentiële locaties nachtleven voor

  Wanneer het nachtleven opnieuw op volle toeren kan draaien, is nog steeds niet geweten, maar intussen is het stadsbestuur al even op zoek naar geschikte locaties voor permanente clubs. Tien plekken zoals het Straatsburgdok en de site van Kinepolis komen in aanmerking maar ook onder de grond in het stadscentrum en zelfs de A-Tower. “We willen het nachtleven beschermen en een permanent karakter geven.”
 1. Kapitein Thomas (36) stoomt Team Belgium klaar voor WK onderwaterfotografie: “Visitekaartje voor natuurbehoud en pracht onder water”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/MORTSEL

  Kapitein Thomas (36) stoomt Team Belgium klaar voor WK onderwater­fo­to­gra­fie: “Visite­kaart­je voor natuurbe­houd en pracht onder water”

  Negentig minuten lang duiken in de Atlantische Oceaan en een zo mooi mogelijke foto maken. Dat is de opdracht van Team Belgium op het WK onderwaterfoto- en videografie in Madeira binnen twee maanden. Teamkapitein Thomas Van Puymbroeck (36) blikt vooruit op het toernooi: “Belgisch eremetaal? Dat kan, we hebben erg sterke deelnemers, maar ik wil geen druk leggen.”
 2. Oppositie pleit opnieuw voor veilige spoorwegovergangen: “Maar studie van Infrabel is niet realistisch voor Kalmthout”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Oppositie pleit opnieuw voor veilige spoorweg­over­gan­gen: “Maar studie van Infrabel is niet realis­tisch voor Kalmthout”

  Oppositiepartij Open Vld pleit er opnieuw voor dat de gemeente samen met Infrabel werk maakt van veilige spoorwegovergangen. De partij doet dat omdat buurgemeente Kapellen een akkoord heeft gesloten met Infrabel over de overgangen op haar grondgebied. “Wij gaan zeker in dialoog met Infrabel, maar de streefbeeldstudie is niet realistisch te noemen voor Kalmthout. De spoorweg is een barrière en die mag niet voor nog méér versnippering zorgen.”
 1. Jeugd op wieltjes zoeft over bocht- en bultparcours: “Je gaat kei snel!”
  Stabroek

  Jeugd op wieltjes zoeft over bocht- en bultpar­cours: “Je gaat kei snel!”

  De hobbels en kombochten van de mobiele pumptrack aan de Berkenlaan-Cederlaan-Essenlaan in Hoevenen (Stabroek) vallen in de smaak. Tien jeugdige steppers en skaters leefden zich maandagnamiddag uit op het ovaal parcours, dat er nog een maand staat. De toekomst voor de straatsporters in Stabroek ziet er rooskleurig uit: het lokaal bestuur wil tegen het najaar van 2022 een heuse ‘urban zone’ creëren.
 1. GroenRand roept 2022 uit tot jaar van boommarter: “Aandacht vragen voor deze zeldzame soort”
  RANST/SCHILDE/BRECHT/SCHOTEN/BRASSCHAAT/KAPELLEN/STABROEK/KALMTHOUT

  GroenRand roept 2022 uit tot jaar van boommarter: “Aandacht vragen voor deze zeldzame soort”

  GroenRand roept 2022 uit tot jaar van de boommarter. De natuurvereniging ijvert voor meer onderzoek naar de boommarter in de regio van de Antitankgracht. “In functie van mogelijke beheeropties in bosgebieden en de ontsnippering in het Antitankgrachtgebied hebben we meer kennis nodig over deze diersoort”, aldus Dirk Weyler, coördinator van GroenRand.
 2. Legendarische Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”
  PREMIUM
  Beveren/Antwerpen

  Legendari­sche Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”

  Bijna honderd jaar lang was El Valenciano in Antwerpen dé winkel waar liefhebbers van de Spaanse keuken hun jamón en benodigdheden voor een paella kwamen kopen. Onder meer Wannes Van de Velde en Matthias Schoenaers waren vaste klanten en zelfs koningin Fabiola kwam er over de vloer. Vijf jaar na de sluiting blazen uitbaters Robert Lorrain en Sigrid Aesseloos de zaak nu nieuw leven in, niet langer in Antwerpen, maar 20 kilometer verderop in Beveren.
 1. Groen licht voor Kapellen Zingt, maar bezoekers moeten wel Covid Safe Ticket voorleggen
  Kapellen

  Groen licht voor Kapellen Zingt, maar bezoekers moeten wel Covid Safe Ticket voorleggen

  De vierde editie van Kapellen Zingt heeft zopas groen licht gekregen. Het wordt opnieuw een tweedaagse in het gemeentepark op woensdag 18 augustus en donderdag 19 augustus. Vier evenementen zijn er te beleven: een kinderconcert met randanimatie, een jeugdfilm, familiefilm en Kapellen Zingt zelf. Bezoekers vanaf 12 jaar moeten op die laatste twee happenings wel een Covid Safe Ticket voorleggen.
 1. Klasgenootjes van verongelukte Loes zingen mee op cd: “Belangrijk dat ze ook hun bijdrage kunnen leveren”
  Schoten

  Klasgenoot­jes van verongeluk­te Loes zingen mee op cd: “Belangrijk dat ze ook hun bijdrage kunnen leveren”

  De cd ‘Muziek voor Loes’ begint meer en meer vorm te krijgen. André de Laat neemt de cd op samen met enkele bevriende muzikanten als eerbetoon aan zijn verongelukt 7-jarig dochtertje, maar ook als steun voor iedereen die het eens even moeilijk heeft. Een van de nummers op de cd zal ingezongen worden door Jean-Bosco Safari en de klasgenootjes van Loes. “Zo worden ook zij betrokken bij het hele verhaal”, vertelt papa André de Laat.
 2. Stan Van Samang speelt voor het eerst sinds corona terug met volledige liveband: zomerfestival Het Veld pakt uit met Sportpaleis-vuller
  ANTWERPEN

  Stan Van Samang speelt voor het eerst sinds corona terug met volledige liveband: zomerfesti­val Het Veld pakt uit met Sportpa­leis-vul­ler

  Na comedy, kindertheater, alternatieve concerten en feestjes pakt zomerfestival Het Veld nu ook uit met Vlaams populair en Sportpaleis-vullers. In augustus komt Soulsister met een aangepaste bezetting naar het festival en een maand later ook Stan Van Samang, voor het eerst sinds corona mét volledige liveband. “Iets waar de fans al zo lang naar uitkijken, en Stan en de zijnen ook.”
 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”