In het Sint-Theresiacollege staan zowat 130 kinderen op de wachtlijst.
Volledig scherm
In het Sint-Theresiacollege staan zowat 130 kinderen op de wachtlijst. © Lukas

Tientallen ouders ongerust: kinderen vinden geen school in eigen gemeente

De ouders van tientallen kinderen uit Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel zijn razend, omdat er voor hun kinderen (voorlopig) geen plaats blijkt te zijn in secundaire scholen Virgo, GTIL en Kobos, die voor het eerst met een digitaal aanmeldingssysteem werken. De scholengemeenschap mag ouders dan wel oproepen niet te panikeren, toch is de ongerustheid groot. “Waar moeten onze kinderen naartoe?”

3 reacties

 • Chris Van De Walle

  2 jaar geleden
  Er werd ons aangeraden door de overheid om een plan B en C te maken. D.w.z alle gedupeerde ouders hun kinderen massaal te gaan inschrijven in scholen op verre afstand van hun eigen gemeente om zeker te zijn van een plaatsje. Wat een onzin !!! Zo blokkeer je heel het systeem om van de wachtlijst af te geraken. Moeten we nadien misschien een systeem gaan opzetten om onze kinderen te gaan ruilen van plaats ? Kinderen zijn blijkbaar banaal ruilwaar geworden voor onze maatschappij.
 • Chris Van De Walle

  2 jaar geleden
  Ik ben 1 van die ouders waarvan mijn kind op 81e plaats staat van de niet-indicatorleerlingen... dit wil zeggen dat kinderen waarvan ouders zonder diploma middelbaar onderwijs nog voorrang krijgen... dit om kinderen uit kansarme gezinnen niet te discrimineren... Ruikt dit dan niet naar omgekeerde discriminatie ? Trouwens, 1 van de doelstellingen van digitale inschrijvingen was om dubbele inschrijvingen te vermijden....Blijkbaar niet goed gelukt.. dik gebuisd Hilde, Bedankt !
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  en hoe zou DAT komen ... Zeer jammer voor die kinderen. Vroeger was er toch plaats voor iedereen. Nu zitten we plots met alles krap en het zal nog krapper worden.Wie geld heeft stuurt de kinderen binnenkort naar een privé school waar goede leraars staan aan te schuiven om te mogen lesgeven. Al de rest kan de "inclusieve onderwijservaring "van de publieke scholen gaan beleven... Blij dat ik met pensioen ben :-)
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg