Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Politie controleert weekend lang op snelheid en alcoholgebruik achter het stuur: vijf rijbewijzen ingetrokken

Meise/Londerzeel/Kapelle-op-den-BosDe politie K-L-M heeft het afgelopen weekend over hun hele zone (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise) controles uitgevoerd op alcohol en drugs achter het stuur. Ook werden er bijkomende snelheidscontroles gedaan. Lees hier de resultaten.

 1. Opnieuw fietsster in Zenne beland, menselijke ketting kan Nele (40) redden: “De stroming is daar zo sterk, ik begrijp dat Imane niet uit het water geraakte”

  Opnieuw fietsster in Zenne beland, menselijke ketting kan Nele (40) redden: “De stroming is daar zo sterk, ik begrijp dat Imane niet uit het water geraakte”

  Nog geen twee maanden nadat Imane (25) in de Zenne viel en verdronk, belandde dinsdag opnieuw een fietsster in het water. Deze keer liep het goed af, dankzij alerte voorbijgangers die een mensenketting vormden om Nele (40) uit Mechelen te redden. “Is het nog verantwoord om deze fietssnelweg te gebruiken?”, vraagt burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx (N-VA) zich af. Nele raakte lichtgewond, maar is vooral erg geschrokken. Ze vertelt hoe ze in het water terechtkwam.
  Zemst
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Willebroek zet sluiting van overweg Tisseltbaan ‘on hold’ na protest van buurtbewoners: “Gaan met iedereen praten en dossier herbekijken”
  PREMIUM

  Willebroek zet sluiting van overweg Tisselt­baan ‘on hold’ na protest van buurtbewo­ners: “Gaan met iedereen praten en dossier herbekij­ken”

  De gemeente Willebroek gaat aan stad Mechelen en Infrabel vragen om de sluiting van de overweg aan de Tisseltbaan ‘on hold’ te zetten. Die beslissing nam de gemeenteraad na hevig protest van een groep inwoners, die een protestactie en petitie organiseerden. “We gaan opnieuw met iedereen rond de tafel zitten en het dossier herbekijken”, klinkt het.
  Willebroek
 2. “Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreisjes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewerkers getuigen over manager Thomas More-hogeschool
  PREMIUM

  “Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreis­jes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewer­kers getuigen over manager Thomas Mo­re-hogeschool

  “Hij is charmant en leuk in de omgang. Tot je tegen zijn kar rijdt: dan volgen al snel de bedreigingen.” (Oud-)medewerkers van Thomas More Mechelen schetsen een weinig fraai beeld van een manager van een aantal opleidingen van de hogeschool. Hij is de spil in twee onderzoeken naar mogelijke fraude en vriendjespolitiek. Wij spraken met vijf mensen die de man goed kennen. “Plots kon ik niks meer goed doen en begonnen de pesterijen.”
  Mechelen
 3. Yannick (27) vormde mee een mensenketting om fietsster Nele uit de Zenne te helpen: “Het was echt teamwork”
  PREMIUM

  Yannick (27) vormde mee een mensenket­ting om fietsster Nele uit de Zenne te helpen: “Het was echt teamwork”

  Het was dankzij drie alerte voorbijgangers dat Nele (40) dinsdag kon gered worden nadat ze met haar fiets in de Zenne in Zemst viel. Yannick Muyldermans (27) uit Weerde ging zonder aarzelen de betonnen talud naar beneden een maakte samen met twee anderen een mensenketting om Nele naar boven te helpen. Volgens de provincie zou er versneld werk gemaakt worden van een voorlopige afsluiting op de plaats van het ongeval.
  Zemst