Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Marc Baert

Kwart gecontroleerde bestuurders rijdt te snel

Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/MeiseDe lokale politie heeft vorige maand de snelheid van bijna 4000 voertuigen gecontroleerd in Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise. Bij de controles zijn elf rijbewijzen ingetrokken.

 1. Niet-essentiële winkels lijden onder afsprakenregel: “Openingsweek was superleuk. Maar werken op afspraak werkt totaal niet”
  PREMIUM
  Londerzeel

  Niet-essentiële winkels lijden onder afspraken­re­gel: “Openings­week was superleuk. Maar werken op afspraak werkt totaal niet”

  Vanaf 29 maart moet je bij niet-essentiële winkels op afspraak werken. Bij veel winkels werd al snel pijnlijk duidelijk dat die beslissing zou resulteren in een omzet van slechts 40%. Wij gingen langs bij Green Dresscode in Londerzeel, een gloednieuwe ecologische kledingwinkel. Een week open en een week op afspraak: “Ik kan zelfs geen omzetverlies aantonen om in aanmerking te komen voor steun.”
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"