Zwembad De Druppelteen in Kapelle-op-den-Bos.
Volledig scherm
Zwembad De Druppelteen in Kapelle-op-den-Bos. © Baert Marc

Gemeente zoekt manier om kosten van uitbating De Druppelteen beheersbaar te houden

0 reacties

 1. Sporthal verhuist van Schoolstraat naar De Melkerij: “Focus zal op basketbal en volleybal liggen”
  PREMIUM
  Zemst

  Sporthal verhuist van School­straat naar De Melkerij: “Focus zal op basketbal en volleybal liggen”

  Zaalsporters zullen binnen twee à drie jaar niet langer in de verouderde sporthal aan het Plein van de Verdraagzaamheid in Zemst moeten sporten, maar verhuizen naar een nieuwe sportzaal naast GC De Melkerij. De gemeente kiest voor een nieuwbouw, omdat de huidige sporthal te klein is en een uitbreiding onpraktisch en bovendien bijzonder duur zou worden. De kostprijs schommelt tussen 3,5 en 4 miljoen euro.
 2. Zanzibar krijgt groen licht van Merchtem, ondanks protest van Londerzeel: “Zetten alles op alles om overlast te beperken”
  PREMIUM
  Merchtem, Londerzeel

  Zanzibar krijgt groen licht van Merchtem, ondanks protest van Londerzeel: “Zetten alles op alles om overlast te beperken”

  Als de maatregelen het toelaten, mag pop-up zomerbar Zanzibar in Merchtem dit jaar weer doorgaan, maar dat is niet naar de zin van buurgemeente Londerzeel. Zij kampten twee jaar geleden met de overlast en zien de zomerbar als bijkomende concurrentie voor de lokale horeca, die deze zomer alle kansen moet krijgen om te floreren. “Wij willen iedereen steunen. Zanzibar zal als compromis de EK-wedstrijden niet uitzenden”, stelt burgemeester van Merchtem Maarten Mast.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel