Illustratiebeeld onkruid.
Volledig scherm
Illustratiebeeld onkruid. © VTM NIEUWS

Gemeente gaat eigen groendienst oprichten nu onkruid zo snel groeit

Kapelle-op-den-BosHet schepencollege van Kapelle-op-den-Bos gaat volgend jaar met een eigen groendienst werken. Een gevolg van de kletsnatte zomer en het snel groeiende onkruid. Vandaag wordt dat nog door enkele werknemers van de technische dienst en externe partners bestreden, maar de gemeente wil het heft volledig in eigen handen nemen.

 1. Al bijna twee jaar sluikstortcamera, maar nog geen enkele dader gevat: “Worden camerabeelden slecht of niet opgevolgd?”
  PREMIUM
  Kapelle-op-den-Bos

  Al bijna twee jaar sluikstort­ca­me­ra, maar nog geen enkele dader gevat: “Worden camerabeel­den slecht of niet opgevolgd?”

  Bijna twee jaar geleden zette de gemeente Kapelle-op-den-Bos voor het eerst een sluikstortcamera in, maar tot op vandaag werd er nog geen enkele dader betrapt. Ongelooflijk, vindt oppositiepartij CD&V. “We vragen ons af of de beelden wel bekeken worden.” Burgemeester Huysmans bevestigt dat er nog geen sluikstorter gefilmd werd, al bewijst de camera volgens hem wel op een andere wijze zijn nut.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Vijftien bestuurders onder invloed
  KAMPENHOUT/STEENOKKERZEEL/ZEMST

  Vijftien bestuur­ders onder invloed

  In de politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) zijn in de nacht van zaterdag op zondag vijftien personen betrapt op rijden onder invloed. In totaal werden 619 bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder vluchtte weg, eerst met de auto, nadien te voet. De man kon door een politieploeg gearresteerd worden in een tuin. Er werden verschillende inbreuken vastgesteld door de agenten en het voertuig werd in beslag genomen.