Sören Schaerlaeken is klaar om zaterdag een marathon in Kapelle-op-den-Bos te lopen ten voordele van Morris (5). Het zoontje van een jeugdvriend van Sören lijdt aan een hersenaandoening.
Volledig scherm
PREMIUM
Sören Schaerlaeken is klaar om zaterdag een marathon in Kapelle-op-den-Bos te lopen ten voordele van Morris (5). Het zoontje van een jeugdvriend van Sören lijdt aan een hersenaandoening. © Dieter Nijs

Geen triatlonwedstrijden door corona, dus loopt Sören (36) eigen marathon voor dorpsgenootje (5) met beperking: “Fantastische ouders verdienen alle steun”

Kapelle-op-den-BosTerwijl we allemaal nog bekomen van de zware kerstmaaltijd bereidt Sören Schaerlaeken (36) zich voor op ‘zijn’ marathon van nu zaterdag in Kapelle-op-den-Bos. Hij trekt zijn loopschoenen aan ten voordele van Morris, het 5-jarig zoontje van een jeugdvriend. Door vroeggeboorte is Morris motorisch zeer beperkt. “Zijn ouders zijn elke dag voor hem in de weer en verdienen dan ook alle steun”, aldus Sören.

 1. Na de berenjacht, nu de keienjacht: Manon (47) beschildert stenen en verstopt ze op drukke wandelplekken
  Zemst

  Na de berenjacht, nu de keienjacht: Manon (47) beschil­dert stenen en verstopt ze op drukke wandelplek­ken

  Een kei met een geschilderde kip op, eentje met een poes of eentje met een schaap: wie dezer dagen wandelt in Zemst, zal mogelijk al één van de opvallende keien gevonden hebben. Ze zijn van de hand van Manon Jaspers (47), die de coronacrisis wat wil verzachten met haar geschilderde stenen. “Ik kreeg van verschillende mensen te horen dat ze moed uit mijn initiatief putten”, klinkt het.
 1. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen

 2. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?