De daders ramden de gevel tot vijf keer met een gestolen bulldozer.
Volledig scherm
PREMIUM
De daders ramden de gevel tot vijf keer met een gestolen bulldozer. © Marc Baert

Filiaalhouders bekomen nog van drieste ramkraak: “We dachten aan een ongeval, tot we die bulldozer zagen”

De daders van de ramkraak op het Crelan-kantoor in Nieuwenrode lijken hun misdaad goed te hebben voorbereid. Ze pikten niet alleen een bulldozer en een vluchtwagen, maar ook een brander en spanriemen om de kluis op te tillen en open te breken. “We hebben ons verstopt en gewacht op de politie ...”, aldus de uitbaters van het kantoor.

 1. Bewoners van ‘de blokken’ krijgen Buurtbooster: “Picknickbanken zorgen voor meer sociale contacten”

  Bewoners van ‘de blokken’ krijgen Buurtboos­ter: “Picknick­ban­ken zorgen voor meer sociale contacten”

  De buurtbewoners van de Willebroekse ‘blokken’ - dat zijn de residenties Herselaar, Groenlaar en Schoondonk aan de Ringlaan - huldigden woensdagmiddag samen hun Buurtbooster in. “Buurtboosters zijn projecten die de de sociale cohesie in een buurt moeten versterken, zodat buren meer kansen krijgen om elkaar beter te leren kennen”, zegt schepen van Samenleven Murat Öner (CD&V).
 2. Zemstse hartcoherentiecoach wil met werkboek taboe rond hyperventileren doorbreken: “Het is veel meer dan in een zakje blazen”
  PREMIUM
  Zemst

  Zemstse hartcohe­ren­tie­coach wil met werkboek taboe rond hyperventi­le­ren doorbreken: “Het is veel meer dan in een zakje blazen”

  Het taboe rond hyperventilatie doorbreken: met dat doel heeft de Zemstse hartcoherentiecoach Katrien Geeraerts deze week het werkboek ‘Hyperventilatie: angst en paniek’ gelanceerd. ‘Hot’ in coronatijden, aangezien de stoornis in deze moeilijke periode steeds meer mensen treft. “Hyperventileren is meer dan in een zakje blazen, want het overgrote merendeel kampt met een sluimerende, chronische vorm”, aldus de auteur.
 1. ‘Ollie’ en ‘kickflip’ tijdelijk verboden in Kapelle-op-den-Bos: gemeente sluit noodgedwongen afgekeurd skatepark
  PREMIUM

  ‘Ollie’ en ‘kickflip’ tijdelijk verboden in Kapelle-op-den-Bos: gemeente sluit noodgedwon­gen afgekeurd skatepark

  Skaters uit Kapelle-op-den-Bos zullen tijdelijk in de omliggende gemeenten hun ‘ollie’ of ‘kickflip’ moeten oefenen, want het schepencollege heeft het skatepark in de Evert Larockstraat vrijdag met onmiddellijke ingang gesloten. De toestellen werden immers afgekeurd. In afwachting van een nieuw skatepark op een andere locatie – opening ten vroegste in 2023 – werkt de gemeente aan een tussentijdse oplossing.