De drie richtten een ravage aan
Volledig scherm
PREMIUM
De drie richtten een ravage aan © RV

Duo riskeert tot 6,5 jaar cel voor ramkraak op bank met gestolen bulldozer: “Hadden ze nog 1 of 2 keer geramd, dan was het huis ingestort”

NieuwenrodeTwee Roemenen die betrokken waren bij de spectaculaire ramkraak van 23 september 2020 op een bank in Kapelle-op-den-Bos riskeren 6 en 6,5 jaar cel. Drie gemaskerde daders probeerden toen een geldautomaat uit te breken met een bulldozer, die kort daarvoor was gestolen. Het gebouw erboven, waarvan de eerste verdieping bewoond wordt door een gezin, moest zelfs gestut worden. “Ze wisten dat het bewoond was, maar dat kon hen blijkbaar niet schelen”, aldus hun advocaat.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Buurt protesteert tegen plannen Kantvelde: “Voor de betonstop moet blijkbaar gans Mechelen Noord nog worden volgebouwd”
  PREMIUM
  Mechelen

  Buurt protes­teert tegen plannen Kantvelde: “Voor de betonstop moet blijkbaar gans Mechelen Noord nog worden volgebouwd”

  Buurtbewoners van de Oude Antwerpsebaan zijn zondag bijeengekomen om hun ongenoegen te uiten over de geplande ontwikkeling van Kantvelde. De plannen werden vastgelegd in een vernieuwd gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP), maar daar leggen ze zich niet bij neer. “Voor de betonstop moet blijkbaar gans Mechelen Noord nog worden volgebouwd.”