Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

ANPR-camera’s doen dealers de das om

Kapelle-op-den-BosEen Albanese twintiger die betrapt was op het dealen van drugs, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. Een kompaan van de jongeman kreeg dan weer een gevangenisstraf van 36 maanden. Die laatste was niet aanwezig op het proces en werd dan ook bij verstek veroordeeld.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Oppositie gekant tegen “peperduur prestigeproject” rond bibliotheek: “Torenhoge kosten voor volgende legislatuur”
  PREMIUM

  Oppositie gekant tegen “peperduur prestige­pro­ject” rond biblio­theek: “Torenhoge kosten voor volgende legisla­tuur”

  De nieuwe bestemming voor de brandweerkazerne stond deze week op de agenda van de gemeenteraad. De gemeente wil de site heruitvinden als vrijetijdssite met bibliotheek en trekt in eerste instantie al 3 miljoen euro uit voor de werken. Oppositiepartijen N-VA en Pro1840 stemden tegen. “Dit is een rare cadeau voor de volgende bestuursploeg”, zegt Gerda Verhulst (N-VA)
  Londerzeel