De testen vonden plaats in het STK-college
Volledig scherm
De testen vonden plaats in het STK-college © Marc Baert

200 leerlingen en leerkrachten getest in sportzaal

Kapelle-op-den-BosZaterdag worden 200 leerlingen en leerkrachten getest op het coronavirus. De grootscheepse testbeurt is een gevolg van een uitbraak bij leraren van basisschool Karamba.

 1. “Als de besmettingen in de scholen zitten, waarom moeten wij dan de gevolgen dragen?”: horeca voelt zich onterecht geviseerd
  PREMIUM
  Vlaamse Rand

  “Als de besmettin­gen in de scholen zitten, waarom moeten wij dan de gevolgen dragen?”: horeca voelt zich onterecht geviseerd

  Met maximaal zes aan een tafel én een verplicht sluitingsuur om 23 uur: dat zijn de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité voor de horeca neemt nu de coronacijfers ontsporen. Alwéér nieuwe maatregelen voor de horeca dus. Uitbaters in onze regio zijn redelijk misnoegd. “Door de vele veranderingen weten we eigenlijk niet meer wat wel en wat niet mag”, klinkt het.
 2. “Mijn zoontje van 4 is om de 14 dagen ziek, dat van mijn buren ook. Is dat omdat ze maanden PFOS-grond hebben gespeeld?”: bewoners van Willebroekse wijk niet gerustgesteld door sanering
  PREMIUM
  Willebroek

  “Mijn zoontje van 4 is om de 14 dagen ziek, dat van mijn buren ook. Is dat omdat ze maanden PFOS-grond hebben gespeeld?”: bewoners van Willebroek­se wijk niet gerustge­steld door sanering

  De toplaag wordt 70 centimeter afgegraven en er komt een onderzoek naar het binnenhuisstof. Dat vernamen de bewoners van woonsite De Naeyer in Willebroek, woensdagavond tijdens een online vergadering. Ze vinden het goed dat er een grondige sanering komt van hun met PFOS vervuilde grond, maar blijven met veel vragen zitten. “Dit had ons droomhuis moeten worden. 450.000 euro, maar dat zien we nooit terug, want deze wijk zal zijn slechte naam blijven dragen.”
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Vilvoorde overweegt parkeerstroken te sluiten door aanhoudende sluikstortproblematiek in Cargovil
  Vilvoorde

  Vilvoorde overweegt parkeer­stro­ken te sluiten door aanhouden­de sluikstort­pro­ble­ma­tiek in Cargovil

  Hij doet het liever niet, maar Vilvoords burgemeester Hans Bonte overweegt om parkeerstroken voor vrachtwagens te sluiten in bedrijvenzone Cargovil. Een gevolg van de aanhoudende sluikstortproblematiek. Al hoopt de stad dat zo’n parkeerverbod vermeden kan worden door vaker afval te ruimen. Die verantwoordelijkheid ligt echter bij het Agentschap Wegen en Verkeer, waar men zegt dat er al vaker dan normaal sluikstort weggehaald wordt.
 2. Op huizenjacht in... Ternat: “Wonen in instapklare woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”
  PREMIUM
  Ternat
  1

  Op huizen­jacht in... Ternat: “Wonen in instapkla­re woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Ternat. De thuisgemeente van de populaire Eén-soap Thuis, een landelijke gemeente met een bruisend verenigingsleven nabij Brussel. Kris Baele van Immo Expert neemt ons op sleeptouw.