1. Na 38 jaar gooit yogaclub de handdoek nu vereniging plots moet betalen voor gemeentelijke zaal: “40 leden in de koude”
  PREMIUM
  Kapelle-op-den-Bos

  Na 38 jaar gooit yogaclub de handdoek nu vereniging plots moet betalen voor gemeente­lij­ke zaal: “40 leden in de koude”

  Al 38 jaar lang is de Yoga Werkgroep AUM actief in Kapelle-op-den-Bos, maar de club trekt nu de stekker uit haar werking. De reden? Vanaf 1 september moet de vrijwillige lesgeefster plots 65 euro per les betalen voor het gebruik van de zaal van de gemeenteschool terwijl dat nu nog gratis is. Een logische wijziging, vindt burgemeester Renaat Huysmans. “Het kan niet dat de ene vereniging niets moet betalen en de andere wel.”
 2. De Rode Duivels naar EK-goud schreeuwen? Dat kan je vanaf vandaag op deze plekken in Brussel en de rand
  PREMIUM
  Brussel en rand

  De Rode Duivels naar EK-goud schreeuwen? Dat kan je vanaf vandaag op deze plekken in Brussel en de rand

  Met een jaar vertraging – het coronavirus, weet u wel – doen de Rode Duivels vanaf vanavond een gooi naar hun allereerste EK-titel. Nu duizenden fans door de coronamaatregelen de wedstrijden van de Belgen niet in het stadion kunnen volgen, leveren heel wat gemeenten en cafés extra inspanningen om de EK-sfeer naar ons land te halen. Op deze plaatsen in de Brusselse noordrand kan u de komende weken de Rode Duivels naar EK-goud schreeuwen.
 3. Want mama verdient het allerbeste: met deze 10 lokale tips zit je goed!
  PREMIUM
  Wemmel, asse, pepingen, Roosdaal, Vilvoorde, Overijse, Grimbergen, steenokkerzeel, zaventem, Dilbeek, halle

  Want mama verdient het allerbeste: met deze 10 lokale tips zit je goed!

  Op zondag 9 mei vieren we Moederdag. Zeker in coronatijden is het belangrijk om je mama eens goed in de watten te leggen. Heel wat lokale handelaars leveren hun producten aan huis en kunnen een duwtje in de rug goed gebruiken. Wij lijsten voor jou de 10 leukste lokale cadeautips op. Zo kan je jouw moeder in de bloemetjes zetten, haar een rustmoment gunnen of van lekkers voorzien! Voor elke mama wat wils.
 4. In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand
  PREMIUM
  Pajottenland/De Ring

  In het spoor van Eddy Merckx of... Urbanus? 8 keer de fiets op in de Brusselse rand

  Blauwe hemel, stralend zonnetje: het ideale decor voor een terrasje, een potje zonnebaden, wandelen,... en een flinke fietstocht, natuurlijk! Haal jouw stalen ros dus maar snel van onder het winterstof voor één van deze acht routes in de Brusselse rand. Van mountainbiketochten die je kuiten tot het uiterste testen, over — jawel — witloof, tot zelfs een kidsvriendelijke vliegeniersroute. En als je daar klaar mee bent, vind je hier fietstips uit de rest van Vlaanderen.
 1. RESTOTIP Zomerbar Den Bled in Willebroek: “Genieterscafé met uniek uitzicht en veel evenementen”
  PREMIUM
  Willebroek

  RESTOTIP Zomerbar Den Bled in Willebroek: “Genieters­café met uniek uitzicht en veel evenemen­ten”

  Den Bled, zo doopte Vincent Op de Beeck (27) zijn nieuwe zaak in de Tisseltbaan, pal op de grens van Willebroek en Mechelen. “Wie vanop het terras naar de velden kijkt, waant zich in een niemandsland oftewel ‘in den bled’. Het zicht is hier uniek, net als de sfeer. We gaan voor een gezellige zomerbar met een heleboel lekkers en activiteiten, in het najaar moet ook het genieterscafé klaar zijn.”
 1. Serkan Bozyigit (29) wordt nieuwe directeur van Atheneum Willebroek: “Wil rolmodel zijn voor jongeren met migratieachtergrond”
  Willebroek

  Serkan Bozyigit (29) wordt nieuwe directeur van Atheneum Willebroek: “Wil rolmodel zijn voor jongeren met migratie­ach­ter­grond”

  Hij is 29 jaar oud, heeft Turkse roots, en bracht als leerling en later leerkracht al de helft van zijn leven door op het Atheneum Willebroek. Vanaf september wordt Serkan Bozyigit de nieuwe directeur van de school, na het woelige vertrek van zijn voorganger. “Ivoren torens zijn niet aan mij besteed: ik kom uit de klas en de leraarskamer. Ik blijf ook de komende jaren tussen de leerlingen en medewerkers staan.”
 1. Na 30 jaar dan toch ontwikkelingen voor ARGO-site: “65% van het domein blijft groen”
  londerzeel

  Na 30 jaar dan toch ontwikke­lin­gen voor AR­GO-si­te: “65% van het domein blijft groen”

  De ARGO-site in Londerzeel is een groot stuk grond dat dankzij een ideale locatie - dicht bij het centrum - gonst van het potentieel. En daar wordt na dertig jaar eindelijk werk van gemaakt. In 2022 start men met de bouw van 45 wooneenheden. Daarnaast komt er een publieke toegankelijke groene zone met wandelpad, en een openbare parking voor 96 wagens. Burgemeester Conny Moons (LWD) en schepen voor Ruimtelijke Ordening Leen Van Aken (Groen) zijn alvast tevreden.
 1. Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”
  PREMIUM
  Mechelen/Hofstade

  Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”

  “Ik ben vooral dankbaar voor wat ik heb teruggekregen, eerder dan te klagen over wat weg is.” Het positivisme van Evy Selleslagh (31) uit Hofstade dwingt respect af. Ze heeft na een kankerdiagnose niet bepaald de gemakkelijkste periode achter de rug, maar na twee jaar revalidatie bij AZ Sint-Maarten staat ze er weer. Ook letterlijk en dat mag haast een wonder heten, want geen arts die durfde beloven dat ze na haar operatie ooit nog zou kunnen stappen. Intussen wandelt ze 10km en speelt ze badminton.
 2. Blik én telescoop naar boven gericht bij Volkssterrenwacht MIRA voor zonsverduistering
  PREMIUM
  grimbergen

  Blik én telescoop naar boven gericht bij Volksster­ren­wacht MIRA voor zonsver­duis­te­ring

  De zonsverduistering van gisteren was misschien niet de meest spectaculaire mogelijk, toch is ook deze verduistering speciaal. Het natuurfenomeen waar aarde, maan en zon op één - of toch bijna - lijn komen te staan. Een toeval in zo’n groot heelal. Op veel plekken in België stonden de gezichten vandaag omhoog gericht, mét kartonnen brilletjes op de neus. Ook bij Volkssterrenwacht MIRA was het fijn vertoeven.
 1. Nu sporten binnen met meer mag: Geen probleem voor vaccinatiecentrum in Sport- en Evenementenhal. “Hebben al regeling met scholen en clubs tot najaar”
  Puurs-Sint-Amands

  Nu sporten binnen met meer mag: Geen probleem voor vaccinatie­cen­trum in Sport- en Evenemen­ten­hal. “Hebben al regeling met scholen en clubs tot najaar”

  De versoepeling van de coronamaatregelen voor sportverenigingen zorgt niet meteen voor problemen in het vaccinatiecentrum van Klein-Brabant. “Wij palmen nog zeker tot midden oktober de sport- en evenementenhal in, maar vonden een alternatieve locatie voor al onze verenigingen en scholen”, zegt centrumverantwoordelijke Leen Lejon.
 2. Motorrijder (30) onder invloed van drugs en met levenslang rijverbod rijdt meer dan 180 kilometer per uur op A12 tijdens politieachtervolging
  Willebroek

  Motorrij­der (30) onder invloed van drugs en met levenslang rijverbod rijdt meer dan 180 kilometer per uur op A12 tijdens politieach­ter­vol­ging

  De politie van Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend een motorrijder achtervolgd, die een controle wou omzeilen. Op de A12 haalde hij snelheden tot boven 180 kilometer per uur, in een zone 30 reed hij maar liefst 130 km/uur De motorrijder reed ei zo na een fietser aan en belandde iets verder in de grasberm. Hij was onder invloed van drugs en had al een levenslang rijverbod.
 1. Sluiting dreigt voor overdekt zwembad van Boom: 550 kinderen moeten elders leren zwemmen
  PREMIUM
  Boom/Willebroek

  Sluiting dreigt voor overdekt zwembad van Boom: 550 kinderen moeten elders leren zwemmen

  Het zwembad van de Scholengroep Rivierenland in Boom dreigt eind deze maand definitief te moeten sluiten. De gesprekken over een verlenging van de huidige gebruikersovereenkomst zitten in het slop. “We kunnen als Scholengroep écht geen financiële middelen meer investeren in het zwembad”, zegt algemeen directeur Conny Romswinkel. Zo’n 1.700 zwemmers, onder wie de leden van de Verenigde Willebroekse Zwemclub, dreigen de dupe te worden en moeten op zoek naar alternatief zwemwater.
 1. Sterrenchef sluit na 32 jaar restaurant Kasteel Diependael: “Jammer dat corona ons afscheidsjaar dwarsboomde”
  PREMIUM
  Elewijt

  Sterren­chef sluit na 32 jaar restaurant Kasteel Diependael: “Jammer dat corona ons afscheids­jaar dwarsboom­de”

  Na 32 jaar achter het fornuis van restaurant Kasteel Diependael in Elewijt te hebben gestaan, gaat topchef Noël Neckebroeck (65) eind juni met pensioen. 22 jaar lang had hij een Michelinster en vandaag pronkt hij nog steeds met een 16/20 in de culinaire gids GaultMillau, maar over drie weken sluiten Noël en zijn vrouw Rita (65) een belangrijk hoofdstuk in hun leven af. “Gelukkig mogen we nu nog even de deuren openen.”
 1. Oppositie kritisch over fusieplannen politiezones Klein-Brabant en MeWi: “Vrezen voor verlies autonomie, dienstverlening en pàk geld”
  Puurs-Sint-Amands, Bornem, Willebroek, Mechelen

  Oppositie kritisch over fusieplan­nen politiezo­nes Klein-Bra­bant en MeWi: “Vrezen voor verlies autonomie, dienstver­le­ning en pàk geld”

  De Puurs-Sint-Amandse oppositiepartijen Vlaams Belang en KR8! maken zich zorgen om de fusieplannen van de politiezones Klein-Brabant en Mechelen-Willebroek. “Deze zones zijn geen evenwaardige partners, we vrezen hier vooral veel te zullen verliezen: onze autonomie, een goede dienstverlening, en een pak geld.”
 2. Lokale producten, seizoensgebonden fruit en groenten, vanaf nu staan ze nog meer in de kijker dankzij ambassadeurs van ‘Lekker Van Bij Ons’
  Steenhuffel

  Lokale producten, seizoensge­bon­den fruit en groenten, vanaf nu staan ze nog meer in de kijker dankzij ambassa­deurs van ‘Lekker Van Bij Ons’

  Vanaf vandaag zal je de gekende witte bordjes met groene letters van ‘Lekker van bij ons’ nog veel vaker spotten. Hiermee worden lokale producenten en supermarkten die lokale producten aanbieden extra in de verf gezet. “Mensen worden gelukkig van eten. Zeker als het goed eten is. En met de producten uit Vlaanderen halen we de wereldtop. Daar mogen we fier op zijn”, zegt bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V).