Het wereldrecord curryworsten eten vond plaats in 't Friethuis in Kampenhout.
Volledig scherm
Het wereldrecord curryworsten eten vond plaats in 't Friethuis in Kampenhout. © Vertommen

Wereldrecord ‘curryworsten eten in vijftien minuten’ sneuvelt niet: “Ik had nochtans getraind. Sinds maandag at ik 100 frikandellen”

19,5 curryworsten eten in 15 minuten. Dat was zaterdagmiddag de inzet van het wereldkampioenschap curryworsten eten. Dat record sneuvelde uiteindelijk niet. Benny Buelens (32) uit Kampenhout strandde op 12,5 frituursnacks. “Wat ik vanavond ga eten? Frieten natuurlijk.”

 1. Leuven verkozen tot nieuwe voorzitter van Europees mobiliteitsnetwerk POLIS
  Leuven

  Leuven verkozen tot nieuwe voorzitter van Europees mobili­teits­net­werk POLIS

  Tijdens de POLIS-conferentie in Göteborg is stad Leuven gisterenavond verkozen tot nieuwe voorzitter van het Europees mobiliteitsnetwerk POLIS. Leuven zal twee jaar lang de voorzittersrol opnemen en gaststad zijn voor de POLIS-conferentie in 2023. Daarmee neemt de stad de rol over van het Zweedse Göteborg. POLIS is het toonaangevende Europese netwerk van steden en regio’s voor innovatie op het gebied van stedelijk vervoer.
 2. Dit is de agenda van de sint: hier komt sinterklaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dit is de agenda van de sint: hier komt sinter­klaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Boutersem, Kortenaken en Kortenberg al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.