Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Baert

Tien bestuurders onder invloed tijdens weekendcontroles

KampenhoutDe politiezone Kastze (Kampenhout/Steenokkerzeel/Zemst) heeft afgelopen weekend gecontroleerd op alcohol. Daarbij troffen ze een geseinde persoon aan.

 1. Uitbater frituur laat klant zelf kiezen tussen A- en goedkopere B-merken: “In het ‘land van de friet’ moet iedereen naar frietkot kunnen”
  PREMIUM

  Uitbater frituur laat klant zelf kiezen tussen A- en goedkopere B-merken: “In het ‘land van de friet’ moet iedereen naar frietkot kunnen”

  Een curryworst van 2,40 euro of eentje van 2,90 euro? En een boulet van 2,60 of eentje van 3,10 euro? Sven Broeckx, die al 18 jaar De Frietist in Kortenberg uitbaat, opent nu een tweede, goedkoper, frietkot in hetzelfde gebouw. Met dezelfde frieten, maar wel met snacks van de zogenaamde B-merken. “Ik wil niet dat mensen een bezoek aan ons links laten liggen nu dat het leven duurder geworden is.”
  Kortenberg
 2. KIJK. Mankende dief neemt de tijd om waardevolle Orval-reclame van gevel te halen: “Dit was een geschenk van mijn overleden broer”
  PREMIUM

  KIJK. Mankende dief neemt de tijd om waardevol­le Or­val-reclame van gevel te halen: “Dit was een geschenk van mijn overleden broer”

  Een ordinaire dief is woensdag gefilmd geweest toen hij ‘s nachts bij café Bij Boeres in Wezemaal een emaille reclamebord van het biermerk Orval van de gevel haalde. Oud-burgemeester Dirk Claes ziet daarmee een waardevolle herinnering aan zijn overleden broer verloren gaan. “Elke donderdag klinken we nog met een Orval op hem.” De verdachte leek slecht te been en nam dan ook zijn tijd, is te zien in de video.
  Rotselaar