Kelly Fillet maakt haar intrede in de gemeenteraad.
Volledig scherm
Kelly Fillet maakt haar intrede in de gemeenteraad. © rv

Stoelendans bij Open VLD in gemeenteraad: “We kiezen voor verjonging”

KAMPENHOUTDe gemeente Kampenhout verwelkomt een nieuw gemeenteraadslid. Kelly Fillet neemt de fakkel over van Leen Michiels, die zelf aangeeft een minder tijdsintensief mandaat te verkiezen.

 1. Dit is de agenda van de sint: hier komt sinterklaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dit is de agenda van de sint: hier komt sinter­klaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Boutersem, Kortenaken en Kortenberg al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 1. Eerste dossier rond rellen bij coronamars pas in januari voor rechter
  Brussel

  Eerste dossier rond rellen bij coronamars pas in januari voor rechter

  De Brusselse correctionele rechtbank is donderdag nog niet begonnen aan het proces tegen een van de personen die betrokken zou geweest zijn bij de rellen die de mars tegen de coronapas op 21 november ontsierden. De behandeling van het proces is op vraag van de verdediging uitgesteld naar 13 januari. Het parket wil ook nog een verhoor laten afnemen van de agenten die door het optreden van de verdachte gewond zouden geraakt zijn, en medische attesten over hun verwondingen voorleggen.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Siebe (25) ontwerpt met Eskapo Skatolo escape rooms voor in de woonkamer: “Grote diamantroof in Zaventem diende als inspiratie”
  Boortmeerbeek

  Siebe (25) ontwerpt met Eskapo Skatolo escape rooms voor in de woonkamer: “Grote diaman­troof in Zaventem diende als inspiratie”

  Op de luchthaven van Zaventem pleegde een goed georganiseerde roversbende een overval. De buit bedroeg vijftig miljoen euro aan ruwe diamant, afkomstig uit Antwerpen. De buit, die werd nog steeds niet teruggevonden. Aan u om binnen een krappe negentig minuten het mysterie op te lossen, en de daders achter slot en grendel te plaatsen. Daar hoeft u uw knusse woonkamer niet eens voor te verlaten.