Ruben Peeters, de jongste witloofboer van Kampenhout.
Volledig scherm
Ruben Peeters, de jongste witloofboer van Kampenhout. © Evert Wouters

Ruben Peeters (24), de jongste witloofteler van Kampenhout: “Mijn vrienden krijgen het landbouwbedrijf van hun ouders in hun schoot geworpen, maar verklaren mij gek”

KampenhoutWie Kampenhout zegt, zegt witloof. Sinds jaar en dag is de zandleemgrond van de gemeente de ideale voedingsbodem voor het allerbeste witte goud ter wereld. Maar telers lijken haast met de dag dunner gezaaid. Veelal vijftigplussers, zijn het. Met één portie jong geweld: de 24-jarige Ruben Peeters. “Het zou toch jammer zijn als niemand dit nog zou willen doen?”

0 reacties

 1. Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Gekocht’-koppel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangetekend schrijven kregen”
  PREMIUM

  Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Ge­kocht’-kop­pel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangete­kend schrijven kregen”

  Verbouwen na gezinsuitbreiding: het hoeft geen opzien te baren. Maar toen ‘Blind Gekocht’-deelnemers Tom Robberechts (31) en Vicky Van Der Elst (29) eraan begonnen, kregen ze plots een factuur van 616 euro in de bus. Kosten die de stad Mechelen hen aanrekent, nadat in het kader van een openbaar onderzoek rond hun verbouwingswerken, 88 buren aangetekend aangeschreven werden. “Omdat een klein stukje tuin grenst aan het perceel van een flatgebouw...”
  Mechelen
 2. “Hierdoor kunnen we met een gerust gevoel op vakantie vertrekken”: Politie organiseert weegactie voor kampeerders
  PREMIUM

  “Hierdoor kunnen we met een gerust gevoel op vakantie vertrekken”: Politie organi­seert weegactie voor kampeer­ders

  Kampeerders die tijdens de Paasvakantie eropuit willen trekken met hun motorhome of caravan konden zaterdag terecht op de Carpoolparking in Breendonk. Daar konden ze hun voertuig preventief laten wegen. “Het geeft me een relaxter gevoel”, klonk het. Een PV kregen ze niet, wel werden eigenaars met een te zwaar voertuig naar huis gestuurd met enkele tips en tricks.
  Mechelen