Het centrum van Kampenhout.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Kampenhout. © vertommen

Op huizenjacht in... Kampenhout: “Landelijk wonen met Kim Gevaert en het beste witloof ter wereld als buur”

KampenhoutOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week strijken we neer in witloofgemeente Kampenhout. 

 1. Ontmaskerd: Warme William, de mascotte van het vaccinatiecentrum. “Nu begrijp ik wat ze in ‘The Masked Singer’ moeten doorstaan. Maar voor de kinderen doe ik alles”
  Kampenhout
  1

  Ontmaskerd: Warme William, de mascotte van het vaccinatie­cen­trum. “Nu begrijp ik wat ze in ‘The Masked Singer’ moeten doorstaan. Maar voor de kinderen doe ik alles”

  De vaccinatiecampagne voor kinderen loopt als een trein. Ook in het vaccinatiecentrum van Kampenhout doen de vrijwilligers een extra inspanning om het de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Een wedstrijd is het niet, maar de grootste toewijding moet toch van Hugo Christiaens (65) komen, die voor de tweede keer letterlijk in de huid kroop van Warme William. “Gelukkig is er ventilatie in dat pak.”
 1. “Ze zijn hier al met twee”: op zoek naar de bever in hartje Leuven
  Leuven

  “Ze zijn hier al met twee”: op zoek naar de bever in hartje Leuven

  Ophef, roering en consternatie vorige week, toen een bever zich tegoed deed aan een boompje in het Sluispark, binnen de Leuvense ring. De kans dat die bever er permanent zou verblijven, werd laag ingeschat. Maar kijk, we zijn een week later, en de bever geeft niet de indruk te willen verhuizen. Eddy Sente (60) bomencoördinator van de stad kijkt er niet van op. “Ik heb persoonlijk vijftien plaatsen in Groot-Leuven geteld waar er bevers zitten. Twintig jaar geleden zat er niks.” Reden tot ongerustheid voor de buurtbewoners?
 2. Als alleenstaande kreeg partner Kucam hoge uitkeringen terwijl ze eigenlijk samenwoonde met hem: “Het feit dat ze samenwoonden, is afdoende bewezen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Als alleen­staan­de kreeg partner Kucam hoge uitkerin­gen terwijl ze eigenlijk samenwoon­de met hem: “Het feit dat ze samenwoon­den, is afdoende bewezen”

  Het arbeidsauditoriaat in Mechelen heeft vrijdag zes maanden cel en 8.000 euro boete gevorderd tegen Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam en de moeder van zijn kinderen voor sociale fraude. Volgens de aanklacht kreeg de vrouw verhoogde uitkeringen als alleenstaande, terwijl ze in de praktijk wel degelijk samenwoonde. Volgens de beklaagden hadden ze een latrelatie en woonden ze wel degelijk apart.