Sven Ponsaerts
Volledig scherm
© Sven Ponsaerts

Oorlog om het 'witte goud'

KAMPENHOUT/HAACHTNu de uitgedoofde witloofveiling aan Kampenhout-Sas binnenkort ook zal worden gesloopt, ziet buurgemeente Haacht haar kans schoon om de titel van 'Witloofgemeente' te claimen. "Ook wij hebben alle troeven om die titel op te eisen", zegt schepen Nico Bogaerts. "Onzin, Kampenhout is en blijft de enige échte witloofgemeente", reageert de 'aangevallen gemeente', duidelijk niet opgezet met die bewering.

  1. Familiezaak Lenaerts stopt na 151 jaar: “Wereldoorlogen overleefd, maar strijd tegen grote internetspelers kunnen we niet winnen”
    PREMIUM
    Mechelen

    Familie­zaak Lenaerts stopt na 151 jaar: “Wereldoor­lo­gen overleefd, maar strijd tegen grote internet­spe­lers kunnen we niet winnen”

    De bekende familiezaak Lenaerts is vandaag maandag gestart met een totale uitverkoop. De lederwaren- en bagagezaak in de Bruul stopt na 151 jaar. De uitbaters hebben naar eigen zeggen geen andere keuze. “De zware concurrentie van de grote internetspelers en het snel veranderend winkellandschap maken het moeilijk”, zegt Leo Lenaerts (65).