Illustratie: De Leuvensesteenweg (N26) in Boortmeerbeek.
Volledig scherm
Illustratie: De Leuvensesteenweg (N26) in Boortmeerbeek. © Sven Ponsaerts

Onderhoudswerken zorgen voor moeilijker verkeer op Leuvensesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is gestart met onderhoudswerken aan de rijweg en fietspaden in Buken in de rijrichting van Leuven. De 250 meter lange werfzone ligt op de Leuvensesteenweg tussen het kruispunt met de Oude Haegestraat en de Molenbaan. Om de hinder voor doorgaand en lokaal verkeer te beperken, wordt deze werf in twee fasen opgesplitst. 

 1. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 2. Sterrenzaak Centpourcent start delicatessenwinkel: “Geloven niet dat we over vier weken open mogen”
  PREMIUM
  Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

  Sterren­zaak Centpour­cent start delicates­sen­win­kel: “Geloven niet dat we over vier weken open mogen”

  Centpourcent moet dan wel sluiten, de fans hoeven de culinaire verwennerij van chef Axel Colonna-Cesari en zijn team niet te missen. Niet alleen herneemt de sterrenzaak de afhaalservice van de eerste lockdown, ze start ook een delicatessenzaak. Tot het einde van het jaar vinden de Mechelaars daar naast bereide schotels ook seizoensproducten, vlees en verse vis. “Wij geloven niet dat we over vier weken weer open mogen.”