De parkings komen langs de Haachtsesteenweg op de kruising met de Kerkstraat en de Tiendeschuurstraat.
Volledig scherm
De parkings komen langs de Haachtsesteenweg op de kruising met de Kerkstraat en de Tiendeschuurstraat. © Streetview

Haachtsesteenweg krijgt twee nieuwe parkings voor pendelaars en scholieren

KAMPENHOUTLangs de Haachtsesteenweg in Kampenhout worden er vanaf september twee nieuwe parkings in gebruik genomen. Op termijn worden het ook volwaardige Hoppinpunten.

 1. Nog tien dagen om vergunning buitenstand jaarmarkt aan te vragen
  LEUVEN

  Nog tien dagen om vergunning buiten­stand jaarmarkt aan te vragen

  De jaarmarkt in Leuven vindt traditiegetrouw de eerste maandag van september plaats. Wie een winkel heeft en op 6 september een buitenstand wil plaatsen, kan nog tot 30 juli een vergunning aanvragen. Voorwaarde is dat de stand of het terras niet breder is dan de gevel van de zaak. Men mag ook niets anders verkopen dan wat men binnen verkoopt, anders is een leurkaart nodig. De vergunning is gratis, maar je hebt wel een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid nodig en een verzekering voor de toestellen en producten die die dag gebruikt of verkocht worden. Tijdens de braderie zullen controles uitgevoerd worden door de politie en Stad Leuven. Wie niet in orde is met zijn vergunning of koopwaar riskeert een proces-verbaal of GAS-boete. De braderie vindt plaats van 9 tot 18 uur. Het is nog onduidelijk of er ook optredens mogen plaatsvinden.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.