Burgers met mango of... witloof

Een culinair hoogstandje als snelle hap? Moet kunnen, en wel op het Dorpsplein in Kampenhout. Daar staan garagist Bjorn en zijn vriendin Cindy sinds het jaareinde met een niet-alledaagse foodtruck, waar je liefst zestien verschillende burgers kan bestellen. "Geen ordinaire hap, wel unieke en verfijnde creaties met huisbereide sauzen en bijzondere ingrediënten zoals mango of witloof."

 1. Bromfietser laat zich afleiden door smartphone en botst
  HEVERLEE

  Bromfiet­ser laat zich afleiden door smartphone en botst

  Een bromfietser en de bestuurder van een wagen zijn zondagavond omstreeks half tien gebotst. De 48-jarige bestuurster van de auto reed op de Celestijnenlaan, in de richting van de Tervuursesteenweg. Een 23-jarige bromfietser kwam uit de Egenhovenweg, in de richting van de Celestijnenlaan. Op het kruispunt botsten beide voertuigen tegen elkaar. De bromfietser bloedde aan de rechterhand en had ook pijn aan zijn rechterbeen. Een ziekenwagen bleek evenwel niet nodig. De jongeman vertelde aan de agenten afgeleid geweest te zijn door zijn smartphone.
 2. Beiaardfestival Leuven Bells van start op 20 juni: “Bijzondere aandacht voor de wereldberoemde stadsbeiaardier Matthias Vanden Gheyn”
  Leuven

  Beiaardfes­ti­val Leuven Bells van start op 20 juni: “Bijzondere aandacht voor de wereldbe­roem­de stadsbei­aar­dier Matthias Vanden Gheyn”

  De Leuvense klokkentorens trappen ook dit jaar de zomer muzikaal op gang met een reeks zomerse beiaardconcerten. Van 20 juni tot 28 augustus spelen Belgische en Nederlandse beiaardiers in totaal zestien concerten op vier Leuvense beiaarden. “Op het Ladeuzeplein kan je niet enkel luisteren maar zie je via twee schermen de beiaardiers live aan het werk”, zegt vicerector Bart Raymaekers.