De bewoners van de Tuinwijk in Haacht laten weten dat ze in de cafetaria van sportcomplex Den Dijk zitten.
Volledig scherm
De bewoners van de Tuinwijk in Haacht laten weten dat ze in de cafetaria van sportcomplex Den Dijk zitten. © Vertommen

Brand bij Renewi: geëvacueerde buurtbewoners mogen terug naar huis

Zo’n 250 bewoners van de omgeving van Kampenhout-Sas zijn vandaag uit hun woningen geëvacueerd en moesten de namiddag in zaal Den Box in Haacht doorbrengen. De regen en de wind bliezen de rook van de brand in afvalverwerkingsbedrijf Renewi naar een woonzone.

3 reacties

 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  Mooi dat Renewi hun excuses aanbiedt voor de overlast. Maar, Renewi, "waar" en met welke referentie kunnen de getroffen mensen terecht met hun schadeclaims (extra kosten, loonverlies, onderhoud ventilatiesystemen,...) t.g.v. deze brand bij Renewi, bijhorende evacuatie,... Niets mis mee toch, Renewi is vast en zeker verzekerd tegen brand
 • Alain Maes

  2 jaar geleden
  Voor de zoveelste keer, blijkbaar te veel huisvuil, een open carpool vuilnisbelt en dit in de buurt van woningen, schandalig, dank u gemeente kampenhout voor de gegeven bouwvergunning,vroeger waren het bossen
 • Tim De Witte

  2 jaar geleden
  Dus die "lekkere" geur die al sinds gisteren over de omgeving hangt kan geen kwaad... Tja, als er niet-schadelijke rook zou bestaan, vermoed ik dat een afvalverwerkend bedrijf alvast niet tot die categorie zou behoren!
 1. VIDEO: Hevige schade bij industriebrand aan Kampenhout-Sas

  VIDEO: Hevige schade bij industrie­brand aan Kampenhout-Sas

  Bij afvalverwerkingsbedrijf Renewi in de Industriestraat in Kampenhout is vanmiddag omstreeks 15 uur een zware industriebrand ontstaan. Hoe dat is kunnen gebeuren is vooralsnog onduidelijk. “De brandweer heeft de brand ondertussen onder controle. Zij gaan hem gecontroleerd laten uitbranden. Buurtbewoners houden best nog even ramen en deuren dicht, al is er in principe geen gevaar voor de omgeving”, zegt burgemeester Kris Leaerts (Team Burgemeester).
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf