De winterse taferelen sieren opnieuw de etalage van KBC Verzekeringen aan Kerkeneind
Volledig scherm
De winterse taferelen sieren opnieuw de etalage van KBC Verzekeringen aan Kerkeneind © RV / Stijnbyme

Winterse taferelen sieren opnieuw etalage KBC Verzekeringen: “Voor die glimlach op de gezichten doen we het”

KalmthoutHet was vorig jaar zo in trek dat ze bij de KBC Verzekeringen Kalmthout aan het Kerkeneind opnieuw beslist hebben om uit te pakken met een opvallende winteretalage. De zaakvoerders koppelen er dit jaar ook wedstrijd aan. Wie de verstopte letters kan vinden in het winterlandschap, maakt kans op een abonnement voor de zoo.

 1. Stella Matutina organiseert al 20 jaar inleefweken voor laatstejaars: “Leerlingen voorbereiden op een leven na de schoolbanken”
  Wuustwezel

  Stella Matutina organi­seert al 20 jaar inleefwe­ken voor laatste­jaars: “Leerlingen voorberei­den op een leven na de schoolban­ken”

  De inleefweek is iets unieks aan de school Stella Matutina Instituut te Wuustwezel. 20 jaar geleden werd het concept opgericht voor de laatstejaars Handel en Boekhouden-Informatica. Sinds zes jaar wordt het in alle richtingen van het zesde jaar TSO aangeboden. “Leerlingen kunnen vaak niet antwoorden op de vraag: waar zie je jezelf over vijf jaar? Dikwijls kiezen leerlingen voor een foute studierichting.”
 2. EINDEJAARSREEKS PFOS-vervuiling op site De Naeyer: “Saneringswerken starten in januari en zullen zes maanden duren”
  PREMIUM
  Willebroek

  EINDEJAARS­REEKS PFOS-vervuiling op site De Naeyer: “Sanerings­wer­ken starten in januari en zullen zes maanden duren”

  De zomer van 2021 was allesbehalve zorgeloos voor de bewoners van de nieuwe woonsite De Naeyer in Willebroek. Zij kregen zes maanden geleden te horen dat hun wijk vervuild is met PFOS, in november bleken de gevonden waarden de pan uit te swingen. “We starten in januari met de sanering, die klus moet op zes maanden tijd geklaard zijn”, zegt Jan Verheyen van OVAM.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Koop een driekoningentaart en maak kans op juweel met kroontje ter waarde van 1.800 euro
  Brasschaat/Kapellen

  Koop een driekonin­gen­taart en maak kans op juweel met kroontje ter waarde van 1.800 euro

  Wie op Driekoningen de boon of het porseleinen beeldje in zijn stuk taart vindt, mag zich een dagje tot koning of koningin kronen. Patisserie Manus met filialen in Brasschaat en Kapellen wil die traditie opnieuw naar een hoger niveau tillen. Als je een driekoningentaart koopt bij de de patisserie of in een van haar verkooppunten, maak je kans op een 18 karaat gouden juweel. De waarde van het kroontje bezet met briljanten? 1.800 euro.