De overweg aan de Kijkuitstraat in Kalmthout.
Volledig scherm
De overweg aan de Kijkuitstraat in Kalmthout. © Toon Verheijen

Wijziging in dienstregeling lijn 12 Antwerpen-Roosendaal: “Jammer dat scholen en treingebruikers alweer niet op voorhand verwittigd zijn”

Kalmthout/Essen/KapellenDe NMBS gaat in december opnieuw enkele wijzigingen doorvoeren in de dienstregeling van lijn 12 tussen Roosendaal en Antwerpen. Het is alleen – ondanks een belofte enkele jaren geleden – de treinreizigers en dan vooral de scholen vergeten te verwittigen. Voordeel is wel dat de stoptreinen aan elke halte zal stoppen.

 1. Kalmthout in Beelekes II gelanceerd: “Een unieke terugblik op legendarische figuren uit ons dorp”
  Kalmthout

  Kalmthout in Beelekes II gelanceerd: “Een unieke terugblik op legendari­sche figuren uit ons dorp”

  Stripfanaat Jan Francken heeft zijn tweede editie van Kalmthout in Beelekes uitgebracht. Met de hulp van heel wat tekenaars brengt hij op deze manier enkele dorpsfiguren uit het verleden op een originele manier tot leven. “Een derde editie komt er normaal niet”, lacht Jan Francken. Komend weekend is er nog een tentoonstelling in het Arboretum van Kalmthout en zullen enkele tekenaars signeren.
 1. Crow Mountain Craft Brewery opent eigen brouwerij: “We willen nu meer bieren op de wereld loslaten”
  Essen

  Crow Mountain Craft Brewery opent eigen brouwerij: “We willen nu meer bieren op de wereld loslaten”

  Vier jaar nadat ze hun eerste bier, de Harvest Moon, commercialiseerden hebben de mannen van Crow Mountain Craft Brewery hun eigen brouwerij. Gedaan met hun gerstenat op een ander te brouwen en bottelen, want ze gaan voortaan alles zelf doen. “Het was een droom en met maanden vertraging is het eindelijk een feit. En nu ‘vollebak’ brouwen, want we hebben nog nauwelijks stock”, lacht Bart Brits.