De werken aan het tijdelijke asielcentrum in Kalmthout werden voor de tweede keer stilgelegd.
Volledig scherm
De werken aan het tijdelijke asielcentrum in Kalmthout werden voor de tweede keer stilgelegd. © Toon Verhejjen

Werken aan tijdelijk asielcentrum hervat: mogelijk opening in mei

De aannemer is  in opdracht van G4S opnieuw gestart met de werken in het tijdelijke asielcentrum aan de Putsesteenweg in Kalmthout.  Die werden de voorbije weken tot twee keer toe stilgelegd door de politie en de gemeente. “We pinnen ons niet vast op een datum, maar in mei moeten de werken afgerond kunnen zijn", zegt Wim Desloovere van G4S dat instaat voor de realisatie van het asielcentrum.

 1. Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”
  PREMIUM
  Dessel

  Wie Dessel zegt, zegt Graspop... Over nóg een jaar zonder hoogdagen van de metal: “Plezier maken, maar ook hard werken. We zullen het zo missen”

  Het is nu zeker: ook in 2021 zien we in Dessel geen zware mannen met lang haar headbangen en meebrullen met de diepste grafstemmen. De organisatie van hét metalfestival van ons land kondigde vrijdag aan dat de 25ste editie van Graspop Metal Meeting wordt uitgesteld naar 2022. Dat is niet alleen een zware domper voor alle trouwe bezoekers, maar ook voor alle leveranciers, lokale handelaars en verenigingen die voor het tweede jaar op rij hun inkomsten in rook zien opgaan. “Graspop draagt de hele gemeenschap.” Van de hoteluitbater tot de vrijwilligers: hun hoop op betere tijden.
 1. Highstreet heropent eind 2021 als discotheek: “Gaan het pand volledig renoveren, maar iconische H blijft behouden”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Highstreet heropent eind 2021 als discotheek: “Gaan het pand volledig renoveren, maar iconische H blijft behouden”

  Discotheken zijn een uitstervend ras te noemen, maar dankzij een privé-investeerder krijgt Highstreet in Hoogstraten een tweede - of is het ondertussen al een derde of vierde - leven, als discotheek én als evenementenlocatie. Het gebouw wordt binnenin volledig verbouwd en de molen wordt afgebroken zodat er één grote ruimte ontstaat. Oprichter Fred van Ostaeyen en de laatste zaakvoerder Nick Jorissen blijven ook aan boord. Momenteel staat de inboedel te koop via een online veiling.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras