Lamskotelet met asperges en gratinpatatjes vind je bij Monida Bistro-Cremerie.
Volledig scherm
PREMIUM
Lamskotelet met asperges en gratinpatatjes vind je bij Monida Bistro-Cremerie. © Monida Bistro-Cremerie

Waar kan je eten afhalen? En welk restaurant of brasserie levert aan huis? Lees hier waar u terechtkunt in Kalmthout

Door de verplichte sluiting toont de horeca zich in deze coronatijden van zijn creatiefste kant. Wij helpen graag een handje om de takeaway- en levermogelijkheden in Kalmthout onder de aandacht te brengen. Zelf nog een goeie tip? Stuur een mailtje naar toon.verheijen@dpgmedia.be. Wij proberen deze lijst aan te vullen en te vernieuwen. Onze foodjournalisten gingen op pad en gingen na wat de verschillende takeaway-mogelijkheden zijn in jouw buurt. 

 1. Vlaamse primeur voor Kalmthoutse Heide: roken voortaan verboden bij code geel
  PREMIUM
  Kalmthout

  Vlaamse primeur voor Kalmthout­se Heide: roken voortaan verboden bij code geel

  Na de brand afgelopen weekend op de Kalmthoutse Heide, veroorzaakt door een open vuur, heeft burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) beslist om een algemeen rookverbod in te voeren. Dat geldt vanaf code geel. De Kalmthoutse Heide is daarmee het eerste natuurgebied in Vlaanderen waar zo’n verbod van kracht is. Minister Zuhal Demir (N-VA) gaf dinsdag al aan om te onderzoeken of het overal in Vlaanderen kan ingevoerd worden.
 2. Langverwachte festivalvreugde barst weldra los in Brecht: “Honderd tafeltjes van vier en sfeer à la Tomorrowland”
  Brecht

  Langver­wach­te festival­vreug­de barst weldra los in Brecht: “Honderd tafeltjes van vier en sfeer à la Tomorrow­land”

  Vanaf 13 augustus zijn festivals tot 75.000 bezoekers weer toegelaten. Daarop wachten de Brechtse disjockey Gery Moens (41) en zijn Limburgse collega Steven Martens niet. Op zondag 20 juni pakken ze uit met het allereerste festival van België na de tweede lockdown op een wei in Brecht. Al moet je tijdens ‘The Sound Of The DJ’s’ nog wel aan tafel blijven zitten en dat mag maximaal in groep van vier personen.