De leden van de wielerclub BCT voor hun café 'De gewone koereur'.
Volledig scherm
De leden van de wielerclub BCT voor hun café 'De gewone koereur'. © Foto Toon Verheijen

Voor mij een warme zalf en groot verzet aub

KALMTHOUTEen groep wielertoeristen zonder stamcafé is als een café zonder bier. Toen het Brouwershuis op het punt stond te verdwijnen, besloot wielerclub BCT dan ook de uitbating op zich te nemen. Opvallend: de drankenkaart werd ludiek opgesteld met termen als 'de grote bidon' voor een pils of 'groot verzet' voor zware bieren.

 1. Nieuwe wolf op komst naar Antwerpse en Kempense grensstreek: “Kleinveehouders zetten vee best ‘s nachts op stal”
  PREMIUM
  Kalmthout/Turnhout/Merksplas

  Nieuwe wolf op komst naar Antwerpse en Kempense grens­streek: “Kleinvee­hou­ders zetten vee best ‘s nachts op stal”

  Nadat er eerder dit jaar al eens een jonge wolf opdook in onze regio, is de kans groot dat er binnenkort opnieuw eentje rondloopt. Een tiental dagen geleden werd op de grens tussen Nederland en Duitsland een wolf gespot. Welkom Wolf acht de kans héél groot dat deze zwerver in de voetsporen zal treden van de Wolf van Kalmthout. Die laatste is overigens vermoedelijk gestorven in Kalmthout zelf, want er is na midden juni géén enkele waarneming of DNA-spoor gevonden.
 1. Een eigen boom én binnenkort dankfeest voor supervrijwilliger Jaro die op 42-jarige leeftijd overleed: “Deze kerselaar zal bloeien in de lente en dat was de periode dat Jaro ook openbloeide”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Een eigen boom én binnenkort dankfeest voor supervrij­wil­li­ger Jaro die op 42-jarige leeftijd overleed: “Deze kerselaar zal bloeien in de lente en dat was de periode dat Jaro ook openbloei­de”

  Supervrijwilliger Jaro De Bruyne moet zaterdag van ergens daarboven neergekeken op het Arboretum en zijn typische glimlach bovengehaald hebben. Zijn eigen boom. Het zou hem zo trots gemaakt hebben. Jaro De Bruyne (42) overleed in mei van dit jaar en Kalmthout en omstreken waren even in diepe rouw. Binnenkort worden er nog ‘Jarobomen’ aangeplant en in mei 2022 krijgt hij een groot postuum dankfeest. “Jaro stond dicht bij de natuur. Dit zou hem zo deugd doen.” Het bijzondere: het Arboretum kocht de boom begin dit jaar al met de bedoeling die dit jaar samen met Jaro te planten...