antwerpen gemeentehuis kalmthout verkiezingsreeks foto Dirk Laenen
Volledig scherm
antwerpen gemeentehuis kalmthout verkiezingsreeks foto Dirk Laenen © Laenen

Vanaf maart elke maand een biomarkt

0 reacties

 1. Twee Belgische beachteams strijden in Oostenrijk voor de allerlaatste kansen op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio
  Beachvolleybal

  Twee Belgische beachteams strijden in Oostenrijk voor de allerlaat­ste kansen op kwalifica­tie voor de Olympische Spelen in Tokio

  De ‘Belgian Beach Boys’ Tom van Walle en Dries Koekelkoren stomen zich momenteel klaar voor de Continental Cup. Dit plaatsingstoernooi voor de Olympische Spelen van Tokio wordt gespeeld in een erg aparte formule. Voor deze speciale ‘format’ heeft men twee duo’s per land nodig. Martijn Colson en Dennis Deroey zijn als tweede Belgisch team geslecteerd. Woensdag vertrekken de vier beachtoppers naar het Oostenrijkse Baden.
 2. Commissie Defensie van Kamer ondervraagt minister over brand op Groot Schietveld: “Waarom is brandweer pas na vijftien minuten verwittigd?”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel

  Commissie Defensie van Kamer onder­vraagt minister over brand op Groot Schietveld: “Waarom is brandweer pas na vijftien minuten verwittigd?”

  CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh uit Kalmthout stelt zich vragen bij militaire schietoefeningen bij grote droogte. Samen met negen collega’s in de commissie Defensie van de Kamer van Volksvertegenwoordigers ondervroeg hij minister van Defensie Dedonder (PS). “Er is veel aandacht voor brandbestrijding en dat brandweer heeft dat geweldig gedaan, maar eigenlijk moet het voorkomen van branden prioritair zijn”, zegt Jef Van den Bergh (CD&V). Opvallend: pas een kwartier na de brand was uitgebroken werd de brandweer op de hoogte gesteld.
 1. Camping en deel woonwijk geëvacueerd door brand op Groot Schietveld: “Nog snel even foto’s van mijn kinderen meegenomen”
  Wuustwezel/Brecht

  Camping en deel woonwijk geëvacu­eerd door brand op Groot Schietveld: “Nog snel even foto’s van mijn kinderen meegenomen”

  Camping Keienven en een deel van de woonwijk errond werden vrijdag rond 17 uur volledig ontruimd door de brand op het Groot Schietveld. Bewoners die nergens terechtkonden, werden opgevangen in het GC Schoolhuis in Wuustwezel. Heel wat bewoners stellen zich ernstige vragen waarom Defensie met dergelijk weer schietoefeningen houdt. Sommige bewoners hebben toch wel wat schrik gehad al was er zeker geen sprake van paniek.Het gaat in totaal om een 400-tal mensen die vrijdagnacht niet naar huis mochten.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 3. Overleden baby herdacht met uilenbank op begraafplaats: “We gaan hier veel verhaaltjes voorlezen voor Loïc”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Overleden baby herdacht met uilenbank op begraaf­plaats: “We gaan hier veel verhaal­tjes voorlezen voor Loïc”

  De kinderbegraafplaats in Kalmthout heeft een prachtige en unieke uilenbank gekregen. Het idee kwam van de grootouders van Loïc die op 26 mei 2020 overleed. Hij was toen amper 11 maanden oud. Een uiltje stond centraal in het prille leven van de kleine Loïc. De gemeente ging graag in op het voorstel en hoopt dat de bank voor veel ouders een troost kan bieden als ze hun kind op de begraafplaats komen bezoeken. “Wij gaan hier in elk geval veel verhaaltjes voorlezen”, vertellen Johan en Ellen, de ouders van Loïc.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas