Jeugdhuis Govio zoals het nu is
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdhuis Govio zoals het nu is © RV

Streetartproject moet kleur brengen in het straatbeeld, en JH Govio komt als eerste aan de beurt

KalmthoutHet nieuwe project TOPLAAG is op zoek naar creatievelingen voor een volledige make-over van de gevel van jeugdhuis Govio. Het is de start van het project waarbij tot 2023 op verschillende plekken in de gemeente nieuwe kunstwerken zullen kunnen bewonderd worden. Zo komen ook de tunnel onder het spoor en een dertigtal nutskasten nog aan de beurt net als de pipowagen van de jeugddienst.

  1. PORTRET. Marleen (80) en Jean (84) namen samen afscheid van het leven waar ze zo van hielden: “Tot op het allerlaatste moment hebben ze genoten”
    PREMIUM
    Kalmthout

    PORTRET. Marleen (80) en Jean (84) namen samen afscheid van het leven waar ze zo van hielden: “Tot op het allerlaat­ste moment hebben ze genoten”

    Hij was arts, zij was dichter en beeldend kunstenaar. Marleen Roex (80) en Jean de Crée (84) uit Heide (Kalmthout) waren twee handen op één buik. Door hun terminale ziekte namen ze op 22 oktober in hun vertrouwde thuisomgeving samen afscheid van het leven, omdat ze niet zonder elkaar zouden kunnen. “Ondanks hun ziekte hebben ze nog veel mooie momenten meegemaakt”, klinkt het bij de kinderen van het graag geziene koppel.