Burgemeester Lukas Jacobs, toerismeschepen Sandra Hoppenbrouwers, mobiliteitsschepen Jef Van den Bergh en Suske en Wiske openden drie jaar geleden het Blue-bike punt.
Volledig scherm
Burgemeester Lukas Jacobs, toerismeschepen Sandra Hoppenbrouwers, mobiliteitsschepen Jef Van den Bergh en Suske en Wiske openden drie jaar geleden het Blue-bike punt. © Gemeente Kalmthout

Station Kalmthout krijgt Blue-bikes

KalmthoutDe NMBS en de gemeente Kalmthout breiden het project van de deelfietsen van Blue-bike uit naar het station van Kalmthout. In Heide loopt dat project al sinds 2018. Beide stations worden ook uitgebouwd als ‘hoppinpunten’.

 1. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: in deze 4 winkels in de regio Antwerpen winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: in deze 4 winkels in de regio Antwerpen winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de ruime regio rond Antwerpen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout. Bij deze vier zaken neem je zelf je verpakking mee.
 2. Getest en goed bevonden: de robotcoaster in Robotland: “Robot met zes assen zwiert je in alle richtingen”
  Essen

  Getest en goed bevonden: de robotcoas­ter in Robotland: “Robot met zes assen zwiert je in alle richtingen”

  Het technologiepark Robotland in Essen heeft er sinds dit weekend een unieke attractie bij. In het midden van de voormalige douaneloods staat een robotcoaster waarvan er slechts enkele in de wereld staan. De robot die voor de coaster gebruikt wordt, wordt normaal ingezet in de industrie. Waar een rollercoaster in een pretpark een heel traject aflegt, blijft deze op z’n plaats staan maar blijft het effect hetzelfde. “Het zorgt toch voor wat extra beleving in ons park. Nog een ritje Toon?”, grijnst zaakvoerder Luc Van Thillo. Robotland plant binnenkort nog iets nieuws in samenwerking met AZ Klina.