Sp.a wil dat de transporten van nucleair afval stoppen over de spoorlijn.
Volledig scherm
Sp.a wil dat de transporten van nucleair afval stoppen over de spoorlijn. © Klaas De Scheirder

Sp.a wil vervoer van nucleair afval over spoorlijn 12 stopzetten: “In Nederland is dat zelfs verboden in dichtbevolkte gebieden”

Leden van sp.a Kalmthout, Essen en andere afdelingen uit de noordrand zijn maandag met een actie gestart tegen het vervoer van hoogradioactief afval uit Nederland naar Frankrijk die over spoorlijn 12 loopt. Sp.a hoopt op enkele duizenden handtekeningen om zo de minister van Binnenlandse Zaken te overtuigen het vervoer niet meer toe te laten.

0 reacties

 1. Schlagermuziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktoberfest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”
  PREMIUM
  Antwerpen/Hoogstraten

  Schlagermu­ziek, lederhosen en vooral... liters bier. Grootste Oktober­fest van Vlaanderen trekt ook naar Antwerpen: “Laat ons hopen dat het in oktober al mag”

  De organisatie achter het grootste Oktoberfest van Vlaanderen, Oktoberfest Noorderkempen, neemt nu ook Oktoberfest Antwerpen mee in handen. “Hoogstraten blijft het grootste, maar Antwerpen heeft de komende jaren nog fors groeipotentieel”, klinkt het. Ein,zwei, drei… En volgend jaar misschien ook nog Mechelen. Tickets zijn vanaf 21 april te krijgen.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid