De Sloveense ambassadeur schonk in aanwezigheid van Vlaams ministerpresident Jan Jambon, burgemeester Lukas Jacobs, deputé Jan De Haes een unieke bijenkast aan het Arboretum Kalmthout.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sloveense ambassadeur schonk in aanwezigheid van Vlaams ministerpresident Jan Jambon, burgemeester Lukas Jacobs, deputé Jan De Haes een unieke bijenkast aan het Arboretum Kalmthout. © Toon Verheijen

Slovenië, hét land van de bij en het thuisland van oprichtster Jelena De Belder, schenkt unieke bijenkast aan Arboretum: “En nu wachten op de bijtjes en de honing”

KalmthoutDe Sloveense ambassadeur Rado Genorio plantte in het voorjaar nog een bijenboom in de Vlindertuin van het Arboretum en dinsdag was hij al weer terug om een unieke bijenkast te schenken. Een gift die ze doen om de bijzondere band in de verf te zetten - de oprichtster van het Arboretum is immers Jelena De Belder-Kovačič die Sloveense was - en om hun dertigjarige onafhankelijkheid te vieren. En nu... bijtjes zoeken en wachten op de enige echte Arboretumhoning. En waarom is Slovenië zo’n bijenland?