Louis (12) was toch blij dat hij terug was. Leider Florian Vanhees vertelt dat het water stilaan hoger en hoger kwam te staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis (12) was toch blij dat hij terug was. Leider Florian Vanhees vertelt dat het water stilaan hoger en hoger kwam te staan. © Toon Verheijen

Scouts Heuvel keren dag vroeger terug van kamp: “We konden echt niet blijven, het water stond centimeters hoog”

KalmthoutAlle 250 leden van de Scouts & Gidsen Heuvel zijn weer veilig in Kalmthout aangekomen. Het noodweer in het Luxemburgse Couvin zorgde ervoor dat hun kamp een dag vroeger dan verwacht stopgezet moest worden. “Jammer natuurlijk, maar de situatie was onhoudbaar. Op sommige plaatsen stond het water al tot aan de enkels”, zegt leider Florian Vanhees.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. GroenRand razend over nee van gemeenten tegen Grenspark Kalmthoutse Heide als Nationaal Park
  Kalmthout

  GroenRand razend over nee van gemeenten tegen Grenspark Kalmthout­se Heide als Nationaal Park

  Grenspark Kalmthoutse Heide wil een Nationaal Park worden. Op Brasschaat na wil geen enkel bestuur van betrokken gemeentes op dit moment een engagement aangaan. De voornaamste redenen zijn het gebrek aan toelichting en de onduidelijkheid over de impact op woningen en landbouw. GroenRand is verbolgen over deze houding. “Als het Grenspark geen Nationaal Park wordt, dan heeft geen enkel gebiedsgericht project in Vlaanderen de kans om een Nationaal Park te worden”, fulmineert Dirk Weyler, coördinator van de natuurvereniging.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).