De schoolomgeving van de Ganzendries is veiliger gemaakt.
Volledig scherm
De schoolomgeving van de Ganzendries is veiliger gemaakt. © Gemeente Kalmthout

Schoolomgeving Ganzendries in een nieuw en veiliger kleedje gestoken

KalmthoutDe schoolomgeving van de Ganzendries is omgetoverd in een veilige schoolomgeving, een investering van een kleine 800.000 euro.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Unieke synagoge in Heide dreigt compleet te vervallen: “Gebrek aan initiatief bij Joodse gemeenschap”
  PREMIUM

  Unieke synagoge in Heide dreigt compleet te vervallen: “Gebrek aan initiatief bij Joodse gemeen­schap”

  De toekomst van een van Vlaanderens uniekste monumenten, de (vervallen) synagoge van Heide, ziet er bijzonder slecht uit. Er komen géén subsidies voor de in 2021 opgestelde renovatieplannen en de Joodse gemeenschap geeft niet thuis om met de maar liefst 68 eigenaars naar een oplossing te zoeken. Het beschermde monument wordt op die manier volledig aan zijn lot overgelaten. Om het met een cliché te zeggen: de kroniek van een aangekondigde dood? Het heeft er alle schijn van.
  Kalmthout
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.