Kalmthouts burgemeester Lukas Jacobs nam het initiatief een rookverbod in te voeren in de Kalmthoutse Heide. Die regel is nu uitgebreid naar het volledige Grenspark Kalmthoutse Heide.
Volledig scherm
Kalmthouts burgemeester Lukas Jacobs nam het initiatief een rookverbod in te voeren in de Kalmthoutse Heide. Die regel is nu uitgebreid naar het volledige Grenspark Kalmthoutse Heide. © Toon Verheijen

Rookverbod ingevoerd in heel Grenspark Kalmthoutse Heide: “Duidelijk voor iedereen”

Kalmthout/Essen/Stabroek/WoensdrechtDe burgemeesters van Kalmthout, Essen, Stabroek en Woensdrecht hebben een gezamenlijk rookverbod ingevoerd op het Grenspark Kalmthoutse Heide. De regel maakt bezoekers duidelijk dat roken niet toegelaten is, ongeacht op welk grondgebied ze zich bevinden. De beslissing komt er vanwege het brandgevaar.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Vlaamse primeur voor Kalmthoutse Heide: roken voortaan verboden bij code geel
  PREMIUM
  Kalmthout

  Vlaamse primeur voor Kalmthout­se Heide: roken voortaan verboden bij code geel

  Na de brand afgelopen weekend op de Kalmthoutse Heide, veroorzaakt door een open vuur, heeft burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) beslist om een algemeen rookverbod in te voeren. Dat geldt vanaf code geel. De Kalmthoutse Heide is daarmee het eerste natuurgebied in Vlaanderen waar zo’n verbod van kracht is. Minister Zuhal Demir (N-VA) gaf dinsdag al aan om te onderzoeken of het overal in Vlaanderen kan ingevoerd worden.
 3. Kapwerken in Park Redemptoristen worden bijgestuurd: “Begrip voor de onrust, maar de werken zijn echt wel nodig voor het bos”
  PREMIUM
  Essen

  Kapwerken in Park Redempto­ris­ten worden bijge­stuurd: “Begrip voor de onrust, maar de werken zijn echt wel nodig voor het bos”

  De geplande kapwerken in het park Redemptoristen in Essen worden bijgestuurd. De plannen in het kader van het beheersplan zorgden recent voor wat ophef en er werd zelfs een petitie georganiseerd. In september volgt er ook nog een infomoment over de beheerswerken. “Maar de werken zijn wel nodig om het bos gezond en klimaatbestendig te houden”, zegt schepen van Milieu Helmut Jaspers (Vooruit).