De Leopoldstraat is al een tijdje een fietsstraat.
Volledig scherm
De Leopoldstraat is al een tijdje een fietsstraat. © RV / Gemeente Kalmthout

Resem pv’s na controles in Leopoldstraat en Foxemaatstraat

De politiezone Grens voert sinds 1 september regelmatig controles uit in de Leopoldstraat die een fietsstraat is geworden. Ook in de Foxemaatstraat en aanpalende straten werden controles uitgevoerd. Dat resulteerde in heel wat pv’s.

 1. De coronacijfers in Kalmthout van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Kalmthout van woensdag 14 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Kalmthout minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 31. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Kalmthout op 164 te liggen. Omdat Kalmthout meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Ook dit is corona: burgemeester brengt in zijn eentje hulde aan bevrijders van Duitse bezetting
  Kalmthout

  Ook dit is corona: burgemees­ter brengt in zijn eentje hulde aan bevrijders van Duitse bezetting

  Het is vandaag/woensdag 21 oktober exact 76 jaar geleden dat Kalmthout bevrijd werd van de Duitse bezetting. Normaal wordt er dan altijd een ceremonie gehouden tijdens die ‘Bevrijdingsfeesten’, maar die viel nu weg. Burgemeester Lukas Jacobs bracht nog wel alleen hulde door een bloemenruiker te gaan leggen. Zaterdag is er als hulde wel een parade van een 30-tal militaire voertuigen tussen 12 en 14 uur. Die vertrekt aan het station van Heide en eindigt op het Marktplein.
 1. De coronacijfers in Kalmthout van maandag 12 oktober

  De coronacij­fers in Kalmthout van maandag 12 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Kalmthout minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 27. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Kalmthout komt dat getal nu op 143 te liggen. Kalmthout heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. De coronacijfers in Kalmthout van woensdag 7 oktober

  De coronacij­fers in Kalmthout van woensdag 7 oktober

  In Kalmthout zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 17 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Kalmthout komt dat getal nu op 90 te liggen. Kalmthout heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Asielcentrum opent de deuren, maar eerste verdieping blijft afgesloten na negatief brandweerverslag
  Kalmthout

  Asielcen­trum opent de deuren, maar eerste verdieping blijft afgesloten na negatief brandweer­ver­slag

  Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar volgende week wil Fedasil het nieuwe tijdelijke asielcentrum in Kalmthout openen. De eerste 39 bewoners zullen er dan gehuisvest worden. Het zijn er maar 39 omdat alleen het gelijkvloers in gebruik genomen mag worden. Voor de rest van het gebouw moeten er nog werken gebeuren omdat de brandweer de verdieping niet heeft goedgekeurd.