Projectontiwkkelaar Steen Vastgoed bouwt een ecologische wijk in de Foxemaatstraat in Kalmthout.
Volledig scherm
Projectontiwkkelaar Steen Vastgoed bouwt een ecologische wijk in de Foxemaatstraat in Kalmthout. © RV / Steen Vastgoed

Projectontwikkelaar bouwt energiezuinige wijk: “Voor bewoners staan er twee deelauto’s klaar”

KalmthoutProjectontwikkelaar Steen Vastgoed gaat in de Foxemaatstraat een uniek woonproject realiseren. Op de plaats waar in het verleden Lidl al een aantal keer een nieuwe winkel probeerde neer te poten, komen nu achttien energiezuinige woongelegenheden. De oplevering van het volledige project is gepland tegen het einde van 2023.

 1. Twee vliegen in één klap met ChariTree: drie goede doelen steunen én een nieuw bos van 1,6 hectare aan Ecoduct De Munt
  Hoogstraten/Loenhout

  Twee vliegen in één klap met ChariTree: drie goede doelen steunen én een nieuw bos van 1,6 hectare aan Ecoduct De Munt

  De Ronde Tafel Hoogstraten 112 slaat de handen in elkaar met de stad Hoogstraten, Regionaal Landschap de Voorkempen, BOS+ en de Bosgroep Kempen Noord om een bos van niet minder dan 1.600 vierkante meter aan te planten in de omgeving van het Ecoduct De Munt over de E19. Er worden net geen 4.000 bomen aangeplant waarvan er 1.250 komen via het project ChariTree van De Ronde Tafel. Zij steunen met de verkoop van de bomen de goede doelen ’t Ver-Zetje, De Kleine Strijders en de vzw Jeugdlokalen. De aanplant is voorzien voor het najaar van 2021.
 1. Ooit al eens gedroomd van kantoorruimte in een echt kasteel ? Binnenkort kan het in Kasteel Starrenhof (en er komt ook nog een sterrenrestaurant)
  PREMIUM
  Kapellen

  Ooit al eens gedroomd van kantoor­ruim­te in een echt kasteel ? Binnenkort kan het in Kasteel Starrenhof (en er komt ook nog een sterrenres­tau­rant)

  Het 19de eeuwse kasteel Starrenhof in Kapellen wordt binnenkort omgetoverd tot een businesscenter. De bijhorende kapel zal verbouwd worden tot uniek restaurant. In het later bijgebouwde kloostergebouw zal dan weer een winkel komen, een appartement en ook een deel van het restaurant. De initiatiefnemers zijn Daan Aerts uit Hoogstraten, Sven Vinck uit Schoten en Kurt Vandecasteele uit Wuustwezel. Wij konden alvast een kijkje nemen binnenin...
 2. Highstreet heropent eind 2021 als discotheek: “Gaan het pand volledig renoveren, maar iconische H blijft behouden”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Highstreet heropent eind 2021 als discotheek: “Gaan het pand volledig renoveren, maar iconische H blijft behouden”

  Discotheken zijn een uitstervend ras te noemen, maar dankzij een privé-investeerder krijgt Highstreet in Hoogstraten een tweede - of is het ondertussen al een derde of vierde - leven, als discotheek én als evenementenlocatie. Het gebouw wordt binnenin volledig verbouwd en de molen wordt afgebroken zodat er één grote ruimte ontstaat. Oprichter Fred van Ostaeyen en de laatste zaakvoerder Nick Jorissen blijven ook aan boord. Momenteel staat de inboedel te koop via een online veiling.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie