Peter Genyn
Volledig scherm
Peter Genyn © BELGA

Peter Genyn wordt negende ereburger van Kalmthout

KalmthoutG-sporter Peter Genyn wordt ereburger van de gemeente Kalmthout. De gemeenteraad heeft daarvoor het licht op groen gezet. Het was de sportraad – die dit jaar 50 jaar wordt – die de rolstoelsprinter had voorgedragen.

 1. Van Guapa tot LEF: bij deze 5 lokale boetiekjes in de regio Antwerpen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlijke service
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Guapa tot LEF: bij deze 5 lokale boetiekjes in de regio Antwerpen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlij­ke service

  Morgen is het opnieuw Black Friday. Vooral grote winkelketens geven dan enorme kortingen op hun collecties. Maar deze feestdag voor de consument is ook de ideale gelegenheid om lokale boetiekjes in de kijker te zetten. Daar kan je steeds rekenen op persoonlijk en eerlijk advies. Wij hebben voor jou vijf boetieks opgelijst in de regio Antwerpen, die jouw bezoekje waard zijn: van LEF in Antwerpen tot Guapa in Zoersel.
 2. Unieke werken op Kalmthoutse Heide: veengebied De Nol wordt ‘ingepakt' met folie van één kilometer lang
  PREMIUM
  Kalmthout/Essen

  Unieke werken op Kalmthout­se Heide: veengebied De Nol wordt ‘ingepakt' met folie van één kilometer lang

  Een Nederlandse firma is gestart met unieke werken op de Kalmthoutse Heide. Het veengebied de Nol dreigt uit te drogen en dat zou betekenen dat de CO2 die er al duizenden jaren ligt opgeslagen - vermoedelijk zo'n 40.000 ton of het equivalent van de uitstoot na 232 miljoen kilometer rijden met een auto - dreigt vrij te komen. Het veengebied wordt nu letterlijk ‘ingepakt’ met een folie met een totale lengte van één kilometer en vijf meter breed om het veengebied nat te houden.