In het Grenspark Kalmthoutse Heide liggen zijn verschillende mountainbikeroutes uitgestippeld van in totaal zo'n 60 kilometer.
Volledig scherm
In het Grenspark Kalmthoutse Heide liggen zijn verschillende mountainbikeroutes uitgestippeld van in totaal zo'n 60 kilometer. © RV

Mountainbikers in Kalmthoutse Heide nog maar enkel toegelaten op uitgestippelde routes: petitie tegen maatregel al 1.800 keer ondertekend

KalmthoutEen groep gepassioneerde mountainbikers is met een petitie gestart omdat ze zich naar eigen zeggen beperkt voelen in hun bewegingsruimte nu ze alleen maar op de vaste mountainbikeroutes zijn toegelaten. “Er is ons altijd beloofd dat ze een aanvulling zouden zijn, maar dit is echt wel een beperking want we zijn alleen daar nog toegelaten”, zegt Bjorn Biesemans van ‘De Bospatsers’.

 1. Lia (3) lijdt aan zeldzame syndroom van Kabuki: “We willen mensen samenbrengen om ervaringen te delen”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Lia (3) lijdt aan zeldzame syndroom van Kabuki: “We willen mensen samenbren­gen om ervaringen te delen”

  Lia is een vrolijke meid van bijna vier die lijdt aan het syndroom van Kabuki. Haar ouders hebben leren omgaan met de aandoening, maar willen nu een vzw oprichten en een website om de aandoening meer bekendheid te geven. “Maar ook om mensen die in dezelfde situatie zitten samen te brengen zodat we elkaar kunnen helpen”, vertelt mama Annelies. Buurman Luc Wuyts springt alvast ter hulp door de opbrengsten van zijn boek over Herman Vanspringel aan hen te schenken.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"