Mama Ann en dochter Lynn.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Ann en dochter Lynn. © Klaas De Scheirder

Mama en dochter bereiden ijsdesserten die je doen watertanden in ‘t Voske in Kalmthout: “Werken met producten van lokale boeren is geweldig”

Koop lokaal. Dat was het motto toen tijdens de coronacrisis de economie stilaan weer rechtkrabbelde. Steeds meer consumenten nemen die boodschap ter harte. Wij trokken langs een varkensboer, een bessenkweker, een ijshoeve, een aardappelboer en een kaasmakerij in de Kempen en het noorden van Antwerpen. Allemaal familiebedrijven met een verhaal. Allemaal mensen die bewust de keuze maakten om lokaal te gaan. Vandaag: ijs- en dessertenmakerij ’t Voske uit Kalmthout.

 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Lia (3) lijdt aan zeldzame syndroom van Kabuki: “We willen mensen samenbrengen om ervaringen te delen”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Lia (3) lijdt aan zeldzame syndroom van Kabuki: “We willen mensen samenbren­gen om ervaringen te delen”

  Lia is een vrolijke meid van bijna vier die lijdt aan het syndroom van Kabuki. Haar ouders hebben leren omgaan met de aandoening, maar willen nu een vzw oprichten en een website om de aandoening meer bekendheid te geven. “Maar ook om mensen die in dezelfde situatie zitten samen te brengen zodat we elkaar kunnen helpen”, vertelt mama Annelies. Buurman Luc Wuyts springt alvast ter hulp door de opbrengsten van zijn boek over Herman Vanspringel aan hen te schenken.
 2. Sebbe Augustijns uit Kalmthout krijgt speelminuten in Eredivisie bij RKC Waalwijk: “Dit smaakt naar meer”
  VOETBAL

  Sebbe Augustijns uit Kalmthout krijgt speelminu­ten in Eredivisie bij RKC Waalwijk: “Dit smaakt naar meer”

  Zijn officiële debuut maakte Sebbe Augustijns (21) al op 28 oktober vorig jaar in het bekerduel met Cambuur, maar afgelopen week kreeg de defensieve middenvelder uit Kalmthout ook zijn eerste minuten in de Eredivisie. Zowel in de midweekwedstrijd tegen Heerenveen als afgelopen zondag tegen Willem II hield hij op het einde van de partij mee het slot op de deur en zorgde ervoor dat RKC Waalwijk telkens een belangrijk punt pakte in de strijd om het behoud.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"