Louis van den Buijs
Volledig scherm
Louis van den Buijs © Felix Rabou

Louis van den Buijs gaat verder met Heide Vertelt: “Reacties waren zo positief dat we niet anders kunnen”

KalmthoutVoormalig commissaris bij de politiezone Grens Louis van den Buijs lanceerde zondag de honderdste editie van ‘Heide Vertelt’. Een digitaal krantje dat hij lanceerde tijdens de eerste lockdown met lokaal nieuws over Heide en Kalmthout van vroeger en nu. Even twijfelde Louis om verder te gaan, maar de talloze reacties doen hem beslissen verder te gaan.

 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Op bezoek in het waterslot van Robert (71), waar onthoofde Corneel nog rondspookt: “Niet echt energieneutraal, maar zonnepanelen passen niet, hé”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Op bezoek in het waterslot van Robert (71), waar onthoofde Corneel nog rondspookt: “Niet echt energieneu­traal, maar zonnepane­len passen niet, hé”

  Al meer dan zeven eeuwen lang staat Kasteel Cleydael te pronken op eiken palen, midden in een vijver aan de Grote Struisbeek. Het indrukwekkende bouwwerk verkeerde in bijzonder slechte staat toen Robert Coosemans (71) er in 2009 eigenaar van werd. Sindsdien probeert de kasteelheer het waterslot stap voor stap de glorie van weleer te geven én het voor te bereiden op de toekomst. “Ik werd verliefd op de uitdaging die ik hier vond”, vat Robert het samen. Tijd voor een rondleiding.
 1. Boeren protesteren tegen plannen voor Nationaal Park Kalmthoutse Heide: “We willen garanties dat we onze gronden nog mogen bemesten”
  PREMIUM
  Brasschaat/Kalmthout

  Boeren proteste­ren tegen plannen voor Nationaal Park Kalmthout­se Heide: “We willen garanties dat we onze gronden nog mogen bemesten”

  Grenspark Kalmthoutse Heide wil een Nationaal Park worden. Een derde overleg stond donderdagnamiddag gepland in Hotel Van der Valk Dennenhof in Maria-ter-Heide (Brasschaat). Hoewel daaraan ook landbouwers deelnemen, voelen de boeren zich niet gehoord. Zo’n 125 tractoren uit de regio kwamen afgezakt naar de plaats van afspraak om zich tegen de plannen te verzetten. “Zonder spelregels wordt momenteel een potje Monopoly gespeeld met andermans bezittingen”. Landbouwers en landeigenaren leggen uit waarom ze tegen de plannen zijn.