Een tekening die voor Jan Francken is gemaakt. Hij neemt na 33 jaar afscheid van station Heide.
Volledig scherm
PREMIUM
Een tekening die voor Jan Francken is gemaakt. Hij neemt na 33 jaar afscheid van station Heide. © RV

Laatste stationschef van Vlaanderen in tranen op de dag dat hij na 33 jaar zijn stationnetje in Heide moet sluiten op zes maanden van zijn pensioen: “Mijn lach is er nog steeds maar binnenin bloedt het hart”

KalmthoutTranen in de ogen wanneer zijn vrienden van de Turfbikers en burgemeester Lukas Jacobs afscheid komen nemen van stationschef Jan Francken (59). De NMBS besliste eerder dit jaar dat 40 stations moesten sluiten en dat van Heide was er daar eentje van. Jan was er maar liefst 33 jaren stationschef. “Dit station was mijn tweede thuis. Ik heb mensen hier een warm gevoel proberen te geven. Die vele dankbetuigingen bewijzen dat me dat gelukt is”, knipoogt hij. De wachtzaal en het loket zullen nu door de aanpalende horecazaak mee ingenomen worden.

  1. Erfgoedminister bezoekt huis van kunstschilder Marten Melsen: “De authenticiteit is indrukwekkend”
    Stabroek

    Erfgoedmi­nis­ter bezoekt huis van kunstschil­der Marten Melsen: “De authentici­teit is indrukwek­kend”

    De kleinkinderen van kunstschilder Marten Melsen dromen ervan hun grootvaders huis in Stabroek in te richten als museum. Ze hopen dan ook dat de Vlaamse overheid het erkent als beschermd monument, zodat ze een premie zouden krijgen voor de restauratie van de woning. Vlaams minister voor Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kwam vrijdag alvast een kijkje nemen in gezelschap van eerste provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) en Stabroeks burgemeester Rik Frans (N-VA).