Een tekening die voor Jan Francken is gemaakt. Hij neemt na 33 jaar afscheid van station Heide.
Volledig scherm
PREMIUM
Een tekening die voor Jan Francken is gemaakt. Hij neemt na 33 jaar afscheid van station Heide. © RV

Laatste stationschef van Vlaanderen in tranen op de dag dat hij na 33 jaar zijn stationnetje in Heide moet sluiten op zes maanden van zijn pensioen: “Mijn lach is er nog steeds maar binnenin bloedt het hart”

KalmthoutTranen in de ogen wanneer zijn vrienden van de Turfbikers en burgemeester Lukas Jacobs afscheid komen nemen van stationschef Jan Francken (59). De NMBS besliste eerder dit jaar dat 40 stations moesten sluiten en dat van Heide was er daar eentje van. Jan was er maar liefst 33 jaren stationschef. “Dit station was mijn tweede thuis. Ik heb mensen hier een warm gevoel proberen te geven. Die vele dankbetuigingen bewijzen dat me dat gelukt is”, knipoogt hij. De wachtzaal en het loket zullen nu door de aanpalende horecazaak mee ingenomen worden.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. Kempense dj’s moeten feesttenten WK veldrijden in Hoogerheide in vuur en vlam zetten: “Van ‘s morgens tot ‘s avonds ‘vollen bak’ gaan”
  PREMIUM
  Hoogstraten/Turnhout/Malle

  Kempense dj’s moeten feestten­ten WK veldrijden in Hoogerhei­de in vuur en vlam zetten: “Van ‘s morgens tot ‘s avonds ‘vollen bak’ gaan”

  De organisatie van het WK Veldrijden in Hoogerheide verwacht dit weekend zo'n 50.000 fans en een groot deel daarvan zal urenlang in één van de drie grote feesttenten doorbrengen. En een feestje gaat dat ongetwijfeld worden met dank aan de experten Bart de Bie van Harmony DJ Team uit Malle, Mark van den Broek uit Hoogstraten en Kurt Lemmens uit Turnhout. De Kempen zendt zijn dj-zonen uit om voor de ambiance te zorgen. “Het wordt weer koekenbak”, klinkt het in koor.